Tanabata Matsuri : în data de 6 iulie la USAMVBT, Timișoara

0
158
afiș Tanabata Matsuri

 Tanabata (七夕, care înseamnă „după-masa zilei de 7”) e un festival japonez care celebrează întâlnirea zeităților Orihime și Hikoboshi (reprezentate de stelele Vega și Altair). Legenda spune că cei doi iubiți sunt despărțiți de Calea Lactee, având voie să se întâlnească o dată pe an în ziua a șaptea din luna a șaptea.

Cu această ocazie, Asociația Culturală Kizuna, înființată anul acesta în februarie în Timișoara, are plăcerea să organizeze Tanabata Matsuri. Festivalul Tanabata Matsuri va avea loc în data de 6 iulie 2019, între orele 11 și 17, la USAMVBT, pe Calea Aradului 119 Timișoara, în zona Amfiteatrului Verde a campusului universitar.

În prezent, unul din obiceiurile Festivalului Tanabata din Japonia este scrierea unei dorințe pe o bucată colorată de hârtie care vine ulterior legată de un bambus.

În cadrul evenimentului, cei care ne vor trece pragul vor descoperi diverse aspecte ale culturii nipone prin participarea la atelierele de tanzaku (scrierea dorințelor pe o bucată colorată de hârtie și legarea acestora într-un bambus), origami (arta împăturirii hârtiei), ikebana (aranjamente florale în stil japonez), asobi (jocuri tradiționale japoneze) și yukata (probare de kimonouri de vară).
afiș Tanabata Matsuri
Tanabata Matsuri

Pe lângă aceste activități, am pregătit și un Kids Corner pentru că cei mici sunt la fel de importanți precum cei mai mari. Shizen Sushi Bar ne va răsfăța papilele gustative cu mostre gratuite de sushi, iar pentru cei mai pofticioși Chef Oros a pregătit un meniu cu prețuri speciale. Manufactura se va asigura că vom sta hidratați pe toată durata evenimentului.

Organizarea evenimentului a fost posibilă și datorită sprijinului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, precum și al Ambasadei Japoniei în Romania din București.

Participarea la eveniment se face pe bază de bilet, astfel:
1. Adulți și copii cu vârsta de peste 14 ani – 60 RON.
2. Copii cu vârsta cuprinsă între 07 – 14 ani – 30 RON.

Copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități (în baza certificatului) au intrare GRATUITĂ.

Biletele sunt disponibile online pe www.myticket.ro și www.entertix.ro, și în format fizic în rețeaua librăriilor Cărturești și la caseria Filarmonicii Banatul din Timișoara.