luni, iunie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăComunitateTabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca // A treia ediție pe...

Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca // A treia ediție pe 18 Septembrie

Ateliere pentru elevi și demonstrație de sculptură nocturnă, oferită de cei zece artiști participanți la ediția a treia a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, pe 18 septembrie

În cadrul celei de a treia ediții a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, inaugurată pe 5 septembrie 2021, vor avea loc noi evenimente conexe, menite să pună evidență mai multe dintre obiectivele programului: educația prin artă și conștientizarea de către tânăra generație a importanței și rolului artistului în societate; crearea unor punți de comunicarea între sculptorii participanți la tabără și artiștii în formare sau artiștii consacrați din Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și între artiști și comunitatea locală; sublinierea importanței solidarității de breaslă.

Evenimentele programate să aibă loc în centrul comunei Măciuca pentru sâmbătă, 18 septembrie 2021, vor avea loc astfel:

– Atelierul de ceramică, susținut de prof. Corina Croitoru din Râmnicu Vâlcea, pentru elevii de la Liceul Teoretic Măciuca, între orele 10.00 – 12.00.

– Atelierul de pictură pe pânză, susținut de prof. Aurelia Sanda din Râmnicu Vâlcea, pentru elevi ai clasei de pictură de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, între orele 10.00 – 12.00.

– Atelierul de modelaj susținut de prof. Bogdan Săliște din Râmnicu Vâlcea, pentru elevi ai clasei de sculptură de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, între orele 10.00 – 12.00.

– Demonstrația de sculptură nocturnă, oferită de cei zece artiști participanți la ediția a treia a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, pentru publicul din zonă, dar și pentru confrații lor din Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, urmată de focul de tabără, cu începere de la ora 19.30.

Elevii prezenți la atelierele de creație vor avea prilejul de a vedea cum se realizează o sculptură monumentală în marmură și de a sta de vorbă cu artiștii participanți la tabără.

Ediția 2021 a taberei, ca și cea din 2017, este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural-Național.

Partenerii proiectului sunt: Primăria Măciuca, Consiliul Local Măciuca, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Râmnicu Vâlcea, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Craiova.

Sponsor principal: Damila SRL

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, TVR Craiova, Kiss FM Craiova, Kiss FM Râmnicu Vâlcea, Antena 3 Vâlcea, Cațavencii, IQads, Spotmedia, Zeppelin, Igloo, Modernism, Revista Atelierul, PRwave, Goingout.ro, Bookblog, Iqool, Catchy, 4arte, Gazeta de Sud, Indiscret în Oltenia, SMARK.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național, AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

RELATED ARTICLES

Most Popular