sâmbătă, decembrie 2, 2023
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăTabăra coolturală din Insula de Smarald

Tabăra coolturală din Insula de Smarald

Pe vremuri taberele se rezumau la socializare şi multă distracție – cui nu i s-a pus pastă de dinți pe clanța ușii sau în papucei?  Însă, în criza de timp pe care azi nu numai adulții, ci şi copiii o resimt, tabăra de vară reprezintă o oportunitate de a învăţa lucruri noi (v-ați gândit vreodată că în cei 12 ani de scoală primară şi gimnazială vacanţa de vară cumulează 3 ani?)

Brandul cultural BookLand a venit cu un concept unic, care îmbină atmosfera taberelor vechi cu aventuri, programe educative, dar și multă distracție. Lansată acum 5 ani, Tabăra Coolturală BookLand a făcut cunoștință și cu Irlanda, poposind în Comitatul Galway abia în 2015. Succesul taberei a dus la repetarea experienței și în anul următor, iar în 2017, între 14 și 21 iulie, ajunge din nou pe meleagurile verzi de pe coasta de Vest a Insulei de Smarald.

Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani au acum șansa de a face cunoștință cu o țară cunoscută pentru pasiunea cu care iubește muzica, dansul și literele. Irlanda i-a dat lumii pe Oscar Wilde, Samuel Beckett și pe James Joyce, iar oferta de turism cultural al țării este aproape nelimitată. Aflat pe țărmul Oceanului Atlantic, în partea directă opusă Dublinului, Galway este considerat „cel mai irlandez dintre orașele irlandeze”, faimos atât pentru monumentele sale, cât și pentru frumusețile naturale din jur.

În oraș, copiii se vor plimba zilnic prin cel mai eclectic Cartier Latin, vizitând zilnic puncte de interes cultural precum Castelul Lynch, Catedrala Gotică sau Muzeul orașului, iar serile și le vor petrece la spectacole de muzică, dans și teatru.

Nu vor fi limitați însă de zidurile acestui vechi oraș. În zile diferite, ei vor avea ocazia să viziteze 3 zone spectaculoase, pentru a se convinge singuri de frumusețea și verdeața Irlandei. Parcul Național The Burren taie răsuflarea cu priveliștile sale dominate stânci calcaroase și faleze amețitoare. Puțin mai blând cu privitorii săi este Parcul Național Connemara, unul din simbolurile culturii tradiționale irlandeze. Aici copii vor vizita Abația Kylemore – care arată mai degrabă ca un castel de poveste – și parcul de un verde strălucitor din jurul ei. A treia minune a naturii pe care o vor vizita este Inishmore, cea mai mare dintre Insulele Aran, unde vor fi încântați nu doar de peisajul stâncos, format din terase verzi, dar vor putea înota și în Oceanul Atlantic.

Aceste opt zile, pline de aventură și descoperiri, sunt valabile pentru prețul de ultimă oră de doar 1.063 Euro, în care sunt incluse transportul cu avionul și servicii all inclusive. Fiind probabil cea mai bună ofertă de tabără externă, n-am vrea ca tinerii să rateze această ocazie, astfel că părinţii au posibilitatea plății în rate – 700 lei pe lună, timp de 7 luni. Visul oricărui copil este să vadă lumea și nu e niciun punct de început mai bun decât acest oraș irlandez din vestul Europei, de unde îşi pot îndrepta ochii înspre America.

După Irlanda, aventurile Taberei Coolturale BookLand continuă în Suedia (28 iulie – 4 august), dar și în două locații superbe din țara noastră: Valea Lotrului (23-30 Iulie / 6 – 13 August / 13 – 20 August) și Predeluț – Bran (20 -27 august).

11887984_1002239943154491_4603144106406366369_n

RELATED ARTICLES

Most Popular