Tabăra coolturală de iarnă nu-i ca vara. E și mai bună!

0
453

Încă un capitol memorabil în viața copiilor inteligenți urmează să se scrie odată cu desfășurarea ediției cu numărul 3 a Taberei Coolturale BookLand. Experiența culturală inedită imbină activitățile fizice cu preocupările culturale fiind de această dată învăluită în farmecul iernii, așa cum doar în Maramureș poate fi întâlnit.

Vacanța de iarnă din 1-8 februarie 2015 este închinată educației nonformale marca BookLand. În cele 7 zile magice, dedicate momentelor culturale trăite cu zâmbetul pe buze, se vor naște cele mai frumoase amintiri cu lecții de schi predate de directorii Școlii Superski instruiți în Austria, drumeții cu peisaje de basm, discuții inspiraționale despre succes cu invitați speciali, vizionări de filme tematice, dezbateri deștepte, sesiuni de lectură și jocuri educative. Copiii vor învăța cum să lucreze în echipă și ce înseamnă arta fotografiei. Fiecare seară se va încheia cu dans, râsete și bătăi cu bulgări de zăpadă.

Cei 25 de participanți norocoși (căci acesta este numărul maxim de locuri disponibile, multe deja ocupate) vor petrece o săptămână de vis. Cavnic este singura pârtie profesionistă din țară cu bandă de transport pentru începători și oferă cele mai bune condiții de deprindere a artei de a schia, sub îndrumarea unora dintre cei mai apreciați instructori din țara noastră. Frumoasa poveste a taberei de iarnă 2015 continuă cu drumeții la Cavnic – Bârsana (Mânăstirea Baesana), Sighetu Marmației (Muzeul Satului, Memorialul Durerii, Vadu Izei), Săpânța (Cimitirul Vesel), Desești, Baia Sprie, Pasul Gutâi, Sisești (Complexul Muzeal Vasile Lucaciu), Surdești (Biserica de Lemn) și Adventure Park (cu lecții de supraviețuire).

Activitățile coolturale, organizate sub formă de jocuri și interacțiuni distractive, ajută copiii să își descopere aptitudini noi, să fie independenți, curioși, să iubească cunoașterea, să pună întrebări, să relaționeze cu cei din jur, să fie sociabili și să gândească pozitiv. Proiectul cultural inovator este dedicat dezvoltării individuale a copiilor (10-16 ani), în care lectura, workshop-urile, teatrul, muzica, sportul, drumețiile și dansul devin adevărate instrumente de formare a unor viitori adulți de succes.

Mai multe detalii și informații despre Tabăra Coolturală Bookland pe www.book-land.ro/tabara.