Au început înscrierile în Asociaţia studenţească ATIV! O experinţă unică din timpul anilor de studiu. Anul acesta, în al III-lea an de activitate, ATIV – Asociaţia Tineri în Viitor a iniţiat un nou proiect ce uneşte întreaga comunitate în dezvoltarea profesională şi personală a tinerilor – Proiectul INVESTEŞTE ÎN EDUCAŢIE.
Pentru fiecare categorie, există un fomular de înscriere diferit. Faci parte din categoria persoanelor pe care le căutăm? Inscrie-te mai jos:
Pentru acest nou proiect, ATIV caută:
- Membri voluntari – Orice tânăr, elev de clasa a XI-a şi a XII-a şi studenţi inclusiv până în an terminal, care doreşte să se dezvolte profesional prin realizarea proiectelor în domeniul economic, să conducă o echipă sau efectiv să profite de oportunităţile oferite de asociaţiile studenţeşti, obţinând astfel certificatul de voluntariat.
Formular de înscriere Membru voluntar ATIV: click aici
• Membri asociaţi – orice tânăr sau adult care are o idee de pus în practică prin intermediul unei asociaţii studenţeşti, care deţine resurse (oameni, idei, spaţiu, business, capacitatea de a susţine ideile şi proiectele pe care le iniţiază, capacitate de convingere, dorinţa de a ajuta comunitatea în care trăieşte, capacitatea de a atrage sponsorizări, capacitatea de a crea legături cu mediul înconjurător, de a investi timp şi resurse în educaţia şi dezvoltarea profesională a tinerilor, etc.). Acest membru asociat va face parte din conducerea asociaţiei.
• Colaboratori – formatori – orice persoană, de orice vârstă care este la început în domeniul livrării de traininguri şi doreşte să împartăşească gratuit tinerilor, informaţii pe diverse domenii sau persoane care sunt cunoscute in diverse domenii şi doreşte să INVESTEASCĂ ÎN EDUCAŢIE, alaturi de noi.
Formular de înscriere Membru asociat sau Colaborator – formator ATIV: click aici
CINE E ATIV?
ATIV – Asociația Tineri în Viitor este o organizație studențească înfiinţată în luna mai a anului 2015, de către câţiva sudenţi din cadrul ASE Bucureşti. Experiența fiecăruia în diverse ONG-uri şi proiecte sudenţeşti, cât și abilitățile deprinse în urma a diverse cursuri urmate, le-a conturat dorința de a îndruma și alți tineri în viitoarea carieră. Au reuşit ca în doi ani să realizeze numeroase proiecte şi să îndrume un număr mare de membri, insuflându-le ideea că totul este posibil atât timp cât crezi. Este o asociaţie studenţească care se bazează pe libertate, libertatea de a se implica şi de a învăţa, cât şi pe transparenţă, un element necesar pentru funcţionarea în armonie a unei comunităţi. Au dorit ca membrii să se ajute reciproc şi să înveţe unii de la alţii şi, totodată, să înveţe că pentru a ajunge acolo unde îşi doresc este nevoie de timp, încredere, curaj şi pasiune, dar nu în ultimul rând de prietenie şi diplomaţie.
MISIUNEA ATIV este ca tinerii să decidă singuri asupra viitorului lor, asociaţia punând la dispoziţie gratuit persoane specializate, cursuri, trainguri şi consultanţă în diferite domenii.
SCOPUL principal ATIV este orientarea în carieră a tinerilor, începând cu liceeni de clasa a XI-a până la studenţii aflaţi în an terminal și dezvoltarea lor personală și profesională prin diverse proiecte și training-uri. Despre toate acestea puteți citi detalii pe site-ul ATIV – www.ativ.ro.
DE CE ESTE IMPORTANT VOLUNTARIATUL?
Conform art. 10 alin (2) din Legea 78/2014, voluntariatul se consideră experienţă profesională şi/ sau de specialitate în funcţie de tipul activităţii, doar dacă este realizat în domeniul studiilor absolvite. Pe durata perioadei activităţii de voluntariat, precum şi la încheierea activităţii de voluntariat, organizaţia-gazdă (ONG), la cererea voluntarului, are obligaţia de a elibera un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.
Ce înseamnă acest lucru?
Voluntariatul ajută viitorii absolvenţi să-şi găsească mai uşor un loc de muncă ce necesită experienţă profesională anterioară. Totodată, acesta duce la întărirea legăturilor dintre instituţiile de învăţământ superior şi companii. Angajatorii susţin că multinaţionalele îi preferă pe tinerii care au activat în organizaţii nonguvernamentale şi care au dus proiecte la bun sfârşit, reuşind să gestioneze bugete şi oameni, celor care au un sertar plin de diplome. Tinerii care au întreprins activităţi de voluntariat se pot integra mai uşor în echipă şi sunt capabili să îşi asume responsabilităţi în cadrul companiei. Prin activităţile de voluntariat, tinerii capătă mai multă încredere în ei înşişi şi învaţă să-şi exprime punctele de vedere, au ocazia să înveţe despre ce înseamnă un proiect, despre o bună organizare, evenimente şi despre cum să comunice unii cu ceilalţi şi să-şi ofere feedback. În Occident, voluntariatul cântăreşte greu la CV pentru că îi ajută pe tineri să demonstreze că şi-au dezvoltat o serie de abilităţi, dar şi că ştiu ce carieră vor să urmeze.
Asociaţia studenţească ATIV este o asociaţie ce are proiecte în domeniul economic, în domeniul educaţiei şi antreprenoriatului, ceea ce îţi este necesar pentru a obţine experienţă profesională.
Un raport din 2016 arată că România investeşte cel mai puţin în educaţie dintre toate ţările UE.
Noi am hotărât să INVESTIM ÎN EDUCAŢIE. Te alături şi tu?