Aproximativ 40l de sânge au fost donaţi în cadrul campaniei „Dăruieşte timp, donează sânge!”, ce s-a desfăşurat în perioada 27 – 29 iunie 2015, la Sun Plaza Shopping Center. Sute de bucureşteni s-au prezentat în cele trei zile de campanie pentru a dona în unitatea mobilă amplasată la intrarea principală a centrului comercial. Campania „Dăruieşte timp, donează sânge!” a fost organizată de Sun Plaza în parteneriat cu Asociaţia React şi Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti.

Fiecare donator a trecut printr-un proces riguros pentru stabilirea eligibilităţii, ce a constat în trei etape:  completarea chestionarului pe baza căruia s-a făcut anamneza, verificarea tensiunii şi testarea în laborator pentru a se verfica grupa RH, hemoglobina şi glicemia. Toţi care au trecut de aceste etape au ajuns pe scaunul de donator, unde au donat 450 ml de sânge, cantitatea standard ce se recoltează în instituţiile medicale.

Doneaza sange_3

„Sângele provenit din donare benevolă este considerat un sânge sigur pentru că persoanele nu vin interesate de beneficii, ele fac acest gest din altruism şi de cele mai multe ori revin devenind donatori fideli. Sistemul transfuzional în mod normal ar trebui să se bazeze pe donatori fideli, persoane care donează o dată la trei luni, pentru că sângele lor este testat în mod regulat, iar riscul de îmbolnăvire este mai mic”, a declarat dr. Anca Ştefan, Preşedintele Asociaţiei React.

Sun Plaza mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în această campanie – donatori, cadre medicale şi parteneri – şi susţine în continuare donarea recurentă. Dana Ciucă, Event Manager Sun Plaza Shopping Center, declară: „Am fost cu adevărat impresionaţi de răspunsul oamenilor interesaţi să ajute, care s-au prezentat în număr atât de mare să doneze. De aceea am prelungit programul unităţii mobile în fiecare zi cu aproximativ o oră şi jumătate şi intenţionăm să reluăm campania pe viitor.”

Doneaza sange_2

Campania „Dăruieşte timp, donează sânge” face parte din strategia de CSR a Sun Plaza Shopping Center şi se adresează tuturor bucureştenilor interesaţi să contribuie printr-un gest umanitar la salvarea vieţilor omeneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here