Ajunul Anului Nou este însoţit peste tot în lume de obiceiuri şi tradiţii, chiar superstiţii, fiind un moment special în multe din culturile lumii. Tu ce vei face ca să îţi meargă bine tot anul? De ce superstiţii vei ţine cont în noaptea dintre ani?

halloween_superstitii     Dacă nu eşti încă la curent cu ceea ce e bine să faci şi ce nu în noaptea de Revelion, atunci ar fi bine să citeşti cu atenţie rândurile de mai jos şi să ţii cont de sfaturile primite.

BANI

Nici să nu te gândeşti să începi noul an fără bani în buzunar sau cu datorii la prieteni. Scapă repede de datorii cu banii strânşi din colindat, iar banii de la pluguşor păstrează-i în buzunar în noaptea dintre ani pentru a te bucura de câştiguri şi bunăstare tot anul viitor. Viaţa de student presupune un buget limitat şi eşti învăţat cu austeritatea, însă tine cont de aceste trucuri şi poate la anul o să îţi cumperi Porsche-ul la care visezi.

 SĂNĂTATE

  În ziua de 31 decembrie trebuie să mănânci un măr pentru a avea parte de sănătate pe tot parcursul anului. Se mai spune că trebuie să primeşti colindătorii în casă să îţi ureze familia şi toţi cei aflaţi în casă pentru a te bucura de un an nou fericit şi cu o sănătate de fier. Pentru „omenirea” colindătorilor să nu îţi faci griji, doar eşti acasă, se ocupă părinţii.

DRAGOSTE

În noaptea de Revelion este de preferat ca persoana iubită să fie lângă tine. Dacă la doisprezece noaptea ţii de mână alesul/aleasa inimii, atunci tot anul 2014 te vei bucura de dragostea lui/ei. Nu uita de sărutul de sub crenguţa de vâsc, tot la miezul nopţii. El marchează sentimentele care ne leagă de persoanele apropiate şi modul în care vor evolua relaţiile cu persoanele dragi pe parcursul anului viitor.

SPIRITELE RELE

Dacă e să ne luăm după tradiţie, se spune că spiritele rele se sperie de lumină şi zgomote puternice. Nimic mai simplu: adună-ţi prietenii, ridică volumul din boxe şi „împuşcă” anul cu artificii, petarde şi pocnitori. Cum ai terminat cu zgomotul, deschide larg uşile şi ferestrele pentru a fi alungate spiritele rele. Nu uita să porţi ceva roşu, de preferat lenjerie intimă…te apără de spiritele rele şi „privirile malefice”.

Aşadar, Anul Nou trebuie primit cu bucurie şi lumină în casă şi în suflet, cu zgomot, râs şi voie bună!

superstitii-revelion

IQool urează tuturor cititorilor săi un An Nou plin de încredere şi speranţă, mulţumiri colaboratorilor, sponsorilor şi tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul anului 2013.

Asigură-te că deschizi sticla de şampanie zgomotos, cânţi tare, iar la doisprezece noaptea strigă LA MULŢI ANI 2014!!!

Sursa foto: copilul.ro şi iaşi4u.ro