Managementul vieții de student

În interviurile anterioare, am subliniat două idei esențiale: Sănătatea a fost, este și mereu va fi pe primul loc, iar imediat după, pe scara divinelor priorități, nu este nimeni alta decât școala. Ei bine, ca o bună jurnalistă în devenire, mă-ntreb – spitalele și școlile funcționează așa de capul lor?

I don't think so

Managementul joacă un rol vital în organizarea instituțiilor în sânul cărora ne dezvoltăm. Fiecare manager încearcă, şi uneori reuşeşte, să fie eficient. Iar, ca să nu deviem de la subiect, fiecare student de la Management, încearcă, și uneori reușește, să treacă de sesiune. Andreea Voicu, manager în devenire, ne dă câteva idei despre ce înseamnă să fii student în cadrul Academiei de Studii Economice, București.

  1. De ce ASE și nu o altă universitate? De ce Management și nu o altă facultate?

ASE pentru că Management. Haha! Sunt convinsă că absolvirea acestei facultăți mă va ajuta să profesez în mai multe domenii, chiar dacă acum, tot ceea ce-mi doresc este să fiu event planner.

  1. Cum crezi că te-a schimbat intrarea la această facultate?

Hmm, bună întrebare. Intrarea la orice facultate m-ar fi schimbat, maturizându-mă. Totodată, cred că am mai coborât câteva trepte pe scara timidității, întreabă-i pe colegii mei!

  1. Ce crezi că au ratat studenții care și-au retras dosarul de la ASE?

O experiență unică și frumoasă, cel puțin până la primul examen. Au pierdut profesori minunați, colegi de neprețuit care au adus cu ei un bagaj plin de povești și cunoștințe, delicioasa mâncare de la Moxa, frumoasele plimbări dintre cursuri către cele 9 clădiri ale universității, iar lista poate continua.

  1. Îmi poți descrie în câteva cuvinte prima ta săptămână ca studentă?

Derutant și derutant. Mi-a fost destul de greu să socializez pentru că aveam impresia că toți colegii se cunosc deja, lucru de care m-am înșelat. Pe lângă asta, am fost pusă în încurcătură de codificarea sălilor, fiecăreia atribuindu-se un număr de 4 cifre. Am aflat ulterior că prima indică numărul clădirii, a doua numărul etajului, iar ultimele două, sala. Apoi a trebuit să învăț numărul clădirilor, dar asta conteză mai puțin..

  1. Simți că această facultate te pregătește îndeajuns de bine pentru ceea ce îți dorești să faci pe viitor?

Da! După cum am spus mai sus, îmi doresc să fiu event planner, să am propria mea firmă, iar această facultate mă ajută să dobândesc informațiile esențiale pentru a-mi manageria corect afacerea și îmi dezvoltă abilitățile necesare pentru a atinge acest target.

  1. Crezi că o altă facultate, din cadrul ASE sau al altei universități, ți-ar fi putut oferi un alt unghi de dezvoltare profesională care să te atragă mai mult?

Fiecare facultate îi oferă studentului o dezvoltare profesională diferită și atrage nenumărați tineri doritori pentru a-și împlini visul. Deoarece vreau să-mi urmez planul de a avea propria afacere, cred că am fost atrasă de facultatea potrivită, având unghiul perfect.

  1. Te-ai pregătit pentru sesiune?

Ain't Nobody Got Time For That

  1. Care este materia ta preferată? De ce?

Răspund într-un oracol? Cred că Dreptul Afacerilor. You know, business is pleasure!

  1. Nu am discutat până în prezent despre asta, dar, pentru că face parte din viața multor studenți, aș vrea să știu ce efecte a avut mutarea ta din orașul natal în București?

Pe lângă faptul că am învățat să gătesc și să plătesc facturi, am cunoscut multe persoane remarcabile, printre care se numără și colegii mei. Continui să descopăr multe locuri noi, trăiesc o mulțime de experiențe și aflu care este adevăratul dor de casă.

  1. Ce te vezi făcând în 10 ani?

Având deja experiență în domeniu, sunt sigură că voi fi cel mai căutat event planner și mă voi mândri cu un număr impresionant de evenimente reușite. Presimt că o să mai scrii despre mine.:)

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here