Mărturisesc că nu știu de ce am așteptat până acum să scriu acest articol. Ah, da! Colegei mele de apartament îi place melodia și de fiecare dată când spuneam că mă apuc să scriu despre asta, îmi fura laptopul. Bine, bine… nu îl fura, termenul corect este îl „ascundea”. Pentru viitor, just so you know, dacă iei laptopul cuiva și îl pui la tine în cameră pe fotoliu, asta nu înseamnă că l-ai ascuns. I can see right through that.

Multă, prea multă zarvă s-a făcut pe această melodie. Nu înțeleg de ce. O să încerc să nu fiu „hater”. Am spus încerc, nu promit. Majoritatea dintre noi o apreciem pe Delia, până și eu, la modul cel mai serios. Ca un „dirty” little secret, încă mai ascult N&D. E copilăria mea, a noastră, cum să uit? Tocmai din acest motiv îmi e destul de greu să scriu ceva nu tocmai „de bine”.

Prima dată când am auzit despre melodie eram „Să o caut și eu. Să văd despre ce e vorba”. Auzeam în sus și în jos „Vai, e melodia anului!” „Delia ești cea mai tare! Cea mai bună melodie”. După ce i-am dat play, îmi spuneam „Yeah, wrong and… wrong”! Nu este melodia anului, nu este cea mai bună melodie a ei, cel puțin nu din punctul meu de vedere. Știu că nu asta vreți să auziți și o să încerc să mă „apăr” cumva prin a spune că gusturile nu se discută. Da, melodia are succes. Da, melodia are peste cinci milioane de vizualizări. Știu asta.

Dar să facem totuși o mică analiză pe text, shall we? „Da, mamă. Sunt beată pentru că altfel nu îl pot uita. Și n-am nevoie de iertarea ta. Nu-mi spune că n-ai fost și tu așa cândva”. OK. Aș vrea să cred că este vorba de a fi beat din dragoste, însă trebuie să fiu de acord cu Mircea Badea aici. E vorba de starea de ebrietate. Am citit că Delia încerca într-un interviu să infirme acest lucru. Sorry, there is no saving from this. De asemenea, vreau să cred că Delia nu vrea să spună că e în regulă să bei pentru a te simți mai bine atunci când ai o problemă în iubire. Deși asta se înțelege din „pentru că altfel nu îl pot uita”. Alcoolul nu este o soluție și nici un refugiu pentru o problemă temporară. Ca un FYI, un psiholog v-ar fi taxat o avere pentru simplul fapt că v-a spus acest lucru. Dar hai să dăm la o parte lucrurile astea de bun simț pe care le-am învățat de la părinți și să ne gândim că e OK să bei pentru a încerca să uiți pe cineva. Următoarele două versuri deja mă duc cu gândul la lipsa de respect față de părinți, mama în principal, pentru că despre ea vorbim. Ce copil, care a fost crescut cu cei șapte ani de acasă, ar spune asta unei mame? Recunosc. Am realizat cât de stupid sună întrebarea după ce am recitit-o. Când mergi în zig zag și râzi când pupi asfaltul, respectul nu este pe lista ta de priorități. I get it now. Se face aluzie la faptul că mama ar trebui să înțeleagă și mai mult să accepte, fie că vrea sau nu, situația în care se află fata „cuminte” pe care a crescut-o. Nu știu cum să interpretez asta. E greu, fără să fiu „hater”.

Acum, pentru că nu e negrul chiar atât de negru, vreau să spun câteva lucruri pe care le apreciez la această melodie. În primul rând, vocea ei. E perfectă. Îmi place și aș renunța la multe dacă aș avea măcar jumătate din talentul ei. Apoi, femeia e frumoasă. Nu sunt oarbă. Văd foarte clar, deși să fiu complet sinceră cu voi, mi-ar prinde bine un control, laptopul nu are cine știe ce protecție. Anyhow. Am stabilit că are voce faină și arată demențial. Îmi mai place ritmul, îți dă starea aia de visare, dacă nu dai prea mare importanță versurilor. Din nou îl menționez pe Mircea Badea. Și mie mi se pare că melodia aduce puțin cu cea a lui Eminem. Dar asta nu e atât de important.

În final, vreau ca fetele să înțeleagă ceea ce am înțeles și eu. E OK să plângi. E OK să fii supărată. E chiar foarte OK să îți cumperi un sac de box și să dai în el până se rupe în două. Și vă sfătuiesc să lipiți și poza celui care v-a supărat pe el. O să fie o motivație în plus. Dar ce nu e OK și nu pot să accept este ca băutul să fie o soluție. Faceți un research. O să vedeți că am dreptate.

two and a half man

Sursă foto: bravonet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here