Sun Plaza şi Asociaţia React lansează campania „Dăruieşte timp, donează sânge!”

0
196

Sun Plaza Shopping Center şi Asociaţia React, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, anunţă lansarea campaniei „Dăruieşte timp, donează sânge” prin care încurajează bucureştenii să doneze sânge în cadrul unităţii mobile ce va fi amplasată la intrarea principală a centrului comercial. Acţiunea se desfăşoară în perioada 27 – 29 iunie 2015, între orele 09:00 – 13:00.

Pe parcursul celor trei zile ale campaniei „Dăruieşte timp, donează sânge” vor putea dona simultan câte două persoane la fiecare 10 de minute. Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat, medici şi asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă şi folosind instrumente de unică folosinţă. La fiecare donare, se vor recolta aproximativ 450 de ml de sânge, care vor fi ulterior utilizaţi în spitalele din Bucureşti pentru pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sânge.

La finalul procesului, donatorii de la Sun Plaza vor avea la dispoziţie o zonă special amenajată, pentru a se reface, lângă unitatea mobilă amplasată pe esplanada Sun Plaza de la intrarea principală, din Şoseaua Olteniţei. Înainte de a dona, celor interesaţi li se recomandă consumarea unui mic dejun normal cu legume şi fructe, fără multe proteine şi grăsimi.

Este dovedit faptul că donarea de sânge, pe lângă principalul beneficiu de a salva vieţile omeneşti,  contribuie şi la îmbunătăţirea sănătăţii donatorului. În urma donării, sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Campania „Dăruieşte timp, donează sânge” face parte din strategia de CSR a Sun Plaza Shopping Center şi se adresează tuturor bucureştenilor interesaţi să contribuie printr-un gest umanitar la salvarea vieţilor omeneşti.

Mai multe despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a dona, dar şi despre beneficiile donatorilor, găsiţi pe www.sun-plaza.ro şi www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center şi pe www.pentruviata.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.