Summer fling cu DiCaprio – 3 filme de pe Netflix care o să-ți facă seara

  0
  173

  Aveți ocazia să vă vedeți cu Leonardo DiCaprio în fiecare an de cel puțin 3-4 ori, asta numai în cazul Titanicului care a rămas un clasic printre filmele difuzate la televizor. A fost primul meu crush și de altfel al tuturor fetițelor de 12 ani la un moment dat – până și bunica îl adoră.

  Dincolo de faptul că a furat inimile domnișoarelor de la „Romeo + Juliet” încoace, DiCaprio a colaborat cu regizori celebrii și și-a dovedit talentul în orice rol a jucat. Netflix îți oferă o paletă întreagă de genuri din care să alegi în funcție de stare, la care mai pui și faptul că printre numele consacrate se numără și Leonardo DiCaprio.

  Cuplul care ne-a făcut pe toți să plângem pe „My heart will go on” se întoarce într-o variantă nouă: Frank (Leonardo DiCaprio) lucrează în vâzări și încearcă să se redescopere ca să nu trebuiască să aibă același job plictisitor toată viața, precum a făcut tatăl său, în timp ce trăiește dificultățile căsniciei alături de April (Kate Winslet), care și-a ratat o posibilă carieră de actriță.

  Pe cât de ușor este de empatizat, atât de greu este de anticipat destinul cuplului, mai precis destinele individuale. Desigur, pe lângă prezența lui DiCaprio sunt și alte motive pentru care aș sugera oricui să urmărească Revolutionary Road. Regizorul Sam Mendes acumuleză minuțios tensiunea produsă de problemele personale care apoi este pusă în valoare de jocul protagoniștilor, transformând filmul într-una dintre cele mai frumoase drame pe care le poți vedea pe Netflix.

  Dacă dramele sunt prea lente pentru gustul tău, sigur două ore și jumătate din thrillerul SF al lui Christopher Nolan n-o să te dezamăgească. Dom Cobb (Leonardo Dicaprio) este un hoț mai neobișnuit care se ocupă de extracția secretelor din subconștient în timpul somnului, când acesta este cel mai vulnerabil.

  Lumea în care a intrat și în care s-a specializat l-a costat ce iubea cel mai mult, de aceea riscă tot în încercarea de a-și reface greșelile printr-un plan ingenios: împreună cu echipa sa trebuie să implanteze o idee în subconștientul unui CEO influent. Cum ideile propagate într-un individ joacă cel mai important rol în omenire de la descoperirea focului încoace, nu este de mirare că o să stai cu sufletul la gură timp în care Cobb o să intre în visul visului unui vis, doar ca să schimbe un gând.

  Deși nu-l are în prim-plan pe DiCaprio, n-am putut să nu-l adaug pe listă, iar pentru asta este responsabil Quentin Tarantino.  Schultz (Christoph Waltz) îl cumpără ca sclav pe Django (Jamie Foxx) ca să-l ajute în găsirea unor tâlhari pentru care este pusă în joc o recompensă. Stăpânul lui Django este îndeajuns de omenos încât să-i ofere libertatea în schimbul îndeplinirii misiunii, iar apoi îl ajută să-și găsească soția, sclavă pe plantația lui Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

  Îmi era greu să cred că poate exista un film în care să joace DiCaprio și să fie eclipsat, însă lucrurile au mers până în punctul în care Christoph Waltz a primit un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Cu ocazia asta am descoperit că un western poate deveni mai emoționant decât multe drame siropoase sau filme de dragoste, prin povestea cusută de destinul lui Django. Dacă nu este de la sine înțeles, Django Unchained este un must-see!

  Dacă o dramă, un western sau un thriller SF îți îngustă preferințele, poți să alegi dintre celelalte filme oferite de Netflix în care apare DiCaprio: „Catch me if you can”, „The Great Gatsby” și „Body of Lies” sunt doar câteva dintre ele.