Suedia a devenit prima țară din lume care are un număr de telefon unic

0
123

La 250 de ani de la adoptarea unei legi care abolea cenzura, Suedia a decis să sărbătorească prin a deveni prima țară din lume care are un număr de telefon, și anume +46 771 793 336.

Campania lansată de Asociația Națională de Turism a țării scandinave, își propune să fie un mijloc de facilitare a discuțiilor dintre oameni din diferite țări, dar și o modalitate de a promova și de a trezi interesul asupra statului.

Așadar, a apărut o aplicație prin care orice suedez se poate înregistra ca ambasador. O dată cu înregistrarea, el devine eligibil pentru a răspunde la apelurile care îi vor fi redirecționate automat. Emițătorul va fi anonim, dar i se vor percepe taxe în funcție de operator.

Organizatorii garantează că există șanse foarte mici ca în cazul a două apeluri să apară același receptor. Însă poate apărea și situația în care să nu răspundă nimeni la telefon, fie datorită fusului orar, fie din alte cauze, mai personale.

În două zile au apărut deja 503 reprezentanți. Ideea pare a avea succes: în primele două zile de la apariția serviciului fuseseră primite peste 14 mii de apeluri, a căror durată însumase peste 25 de zile și 16 ore. Cei mai mulți apelanți proveneau din Statele Unite ale Americii, și anume 31%, în timp ce Turcia ocupă locul doi, cu 18%. 8% dintre emițători veneau din Rusia, 7% din Regatul Unit și aproximativ 5% din Australia.

2.6

Mi se pare interesant că poți să afli informații despre o țară doar sunând la un număr de telefon și vorbind cu cineva la întâmplare. Pare o modalitate mai sinceră decât ceea ce poți vedea în mass-media despre o țară sau imaginile pe care ți le poate conferi o campanie de promovare turistică.

Pe lângă asta, mi se mai pare și amuzant. Nu pot să nu mă gândesc la ideea că sigur vor exista oameni care vor pune întrebări despre emblemele Suediei, cum ar fi muzica (sigur mă aștept să văd exemple de întrebări referitoare la recomandări muzicale ori la cântecele favorite de la ABBA) sau magazinele IKEA.

Aș avea și câteva neliniști cu privire la proiect, dar acestea sunt în mare parte legate de aspecte personale, așa că nu o să intru în detalii.

Sunt curioasă să văd câți se vor mai arăta interesați de proiectul acesta.

sursă foto: metropotam.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.