ucisi intr-o biserica

SUA este din nou în doliu după ce 26 de oameni au fost uciși într-o biserică baptistă, de către un tânăr de 26 de ani.

Atacul s-a produs pe data de 5 noiembrie, la ora  11:30, în biserica baptistă din localitatea Sutherland Springs,  în timpul slujbei de duminică.

Martorii au observat un bărbat îmbrăcat în negru ce se apropie de biserică. Acesta la început a deschis focul de armă în afara bisericii, iar ulterior a intrat în lăcașul de cult și a continuat să tragă.

Gloanțele încasate au fost mortale pentru 26 de persoane, iar altele 20 au fost rănite.  Victimele atentatului din localitatea cu aproximativ 400 de locuitori au vârste cuprinse între 5 și 72 de ani.

Suspectul, găsit mort în mașină

După ce a plecat de la locul faptei, suspectul pe nume Devin Kelley a fost găsit decedat în mașină. Poliția suspectează condițiile în care acesta a murit, deoarece unul dintre oameni a deschis focul asupra acestuia înainte să plece în trombă de la locul atentatului.

Guvernatorul Texasului, Gregg Abott, a declarat că acest incident este cel mai tragic din istoria recentă a statului Texas. Președintele Donald Trump și-a exprimat regretul și sincerele condoleanțe către familiile acestor oameni ce au fost uciși într-o biserică, în timpul slujbei.

De asemenea, se spune  că ar fi și cel mai grav atentat din istorie ce a avut loc într-o biserică americană.

Tragedia aceasta a avut loc la doar câteva săptămâni de la carnagiul din Las Vegas, când un lunetist a ucis aproape 60 de persoane în timpul uni concert în aer liber.

Surse:  Time, Independent.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here