Studiu COVID-19 PsyImpact & PsySafe Program

0
220
COVID-19

În data de 11 Martie 2020, Directorul General al Organizației Mondiale Sănătății, a declarat boala produsă de noul coronavirus COVID-19, pandemie.

Potrivit lui Sebastian Armean, sănătatea psihică poate fi afectată prin teamă de infecție, prin măsurile de autoizolare si carantină.

Așadar, în primă fază se propune elaborarea “COVID-19 PSylmpact & PsySafe Program împreună cu cei de la UMF “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca. Aceasta fiind prima etapă a studiului și se propune evaluarea privind impactul produs de pandemia COVID-19 asupra sănătății psihice.

Aceștia au susținut că studiul se adresează tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

În 11 martie 2020, Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat boala produsă de noul coronavirus, COVID-19, pandemie. Acum, sănătatea psihică poate fi afectată prin teama de infecție, măsurile de autoizolare și carantină. Orice persoană se poate confrunta cu emoții negative.
Prin realizarea acestui studiu internațional se dorește:
– să se afle care este impactul pandemiei COVID-19 asupra sănătății psihice a personalului expus riscului crescut de contaminare – lucrători din MS, MAI, MApN, și a populației generale;
– să se identifice factori care pot determina reducerea riscului de apariție a tulburărilor anxioase;
– să se testeze eficiența unui program-pilot de creștere a rezilienței la stres, menținerea sănătății psihice și prevenirea epuizării la locul de muncă.
Studiul se desfășoară cu Avizul Comisiei de Etică a UMFIH și respectă prevederile GDPR.
Cercetarea se adresează tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Aceasta este prima etapă. Timpul estimat pentru completare este de 8 minute. Participarea este voluntară.
Website: www.psysafe.org

Formularul AICI: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNKcIvvtajcIi6iE22vXNP5bmoOICP5CH5PGcF0D8G5nI7Vg/viewform?usp=sf_link