Duales Studium este un program creat de Lidl pentru absolvenții de liceu care își doresc să studieze în străinătate, dar și să acumuleze experiența profesională care le oferă șansa unui job de succes chiar din prima zi de după terminarea facultății. Ești unul dintre ei?

Programul începe pe 1 octombrie 2018 și durează 3 ani, iar structura anilor universitari îmbină atât etape teoretice, cât și etape practice. Cursurile se desfășoară în cadrul Facultății de Comerț din Heilbronn, din Germania, iar, pentru practică, vii la Lidl să descoperi, la fața locului, totul despre procesele care susțin un retailer internațional de succes. În plus, în funcție de rezultatele obținute în primul an, ai posibilitatea de a învăța timp de un semestru din anul II la o universitate parteneră din altă țară. Și, mai mult decât atât, programul este plătit!

Dacă deja îți sună bine, atunci trebuie să afli cele 5 motive ca Duales Studium să fie primul tău pas spre o carieră de succes:

 1. Anii tăi de studenție se transformă într-o experiență internațională. Dacă ți-ai dorit mereu să studiezi în afara țării, programul îți oferă șansă să cunoști o nouă cultură și să interacționezi cu studenți din multe alte țări.

 2. Salariu încă din facultate. Un trimestru din fiecare semestru este destinat practicii în magazinele Lidl, iar perioadele de practică sunt remunerate, astfel: în primul an de studiu, vei primi 1400 euro/lună, în al doilea an, 1600 euro/lună, iar în anul III, 1800 euro/lună. În plus, pe durata practicii, Lidl îți asigură și cazarea, ceea ce înseamnă mai mulți bani de buzunar!

 3. Cu un pas înaintea tuturor. Cei mai mulți studenți se pregătesc pentru primul lor interviu abia în ultimul an de studiu sau chiar după facultate și, adesea, se tem că lipsa de experiență poate face dificilă găsirea unui job. Nu și tu. Tu acumulezi experiență concretă încă din timpul cursurilor și, mai mult decât atât la finalizarea studiilor, obții o diplomă recunoscută la nivel internațional.

 4. Primul tău job: Șef de vânzări în cadrul companiei Lidl. Majoritatea persoanelor încep cu un job de junior/entry level după facultate. Nu și tu. Cu experiența acumulată în cei 3 ani, ești pregătit pentru funcția de șef vânzări în cadrul companiei Lidl. Astfel, preiei o poziție de management din care coordonezi o 

  1. serie de magazine – dar și de echipe – și ești gata să susții performanța acestora în termeni de business.

  2. Diplomă recunoscută la nivel internațional. După încheierea cu succes a studiilor, vei primi o diplomă care atestă pregătirea ta.

  3. Dezvoltare personală. O experiență internațională de 3 ani nu poate să însemne decât contextul ideal pentru tine să te dezvolți din toate punctele de vedere: să cunoști diverse mentalități, să devii un vorbitor de germană din ce in ce mai bun, să îți faci prieteni din toată lumea. Posibilitățile sunt nelimitate!

  Ești gata să aplici la programul Duales Studium?

  Atunci ești absolvent de liceu sau termini liceul anul acesta, ai cunoștințe avansate de limba germană și un certificat nivel B2.2 care să ateste acest lucru, te descurci foarte bine și în engleză și ești dornic să studiezi în afara țării. În plus, ești motivat și încrezător în forțele proprii, poate ai și ceva experiență practică (locuri de muncă pe timpul verii, perioadă de practică, internship-uri etc.), comunici cu ușurință și ai un spirit de echipă remarcabil.

  Candidatura poate fi trimisă până pe 28 februarie 2018, la adresa de e-mail recrutare@lidl.ro, alături de o scrisoare de intenție în limba germană și alte documente/certificări relevante. Procesul de preselecție demarează cu un interviu telefonic în limba germană și un test online, iar dacă treci de acestea cu brio, intri pe ultima sută de metri, în etapele finale! Duales Studium te așteaptă și pe website!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here