studenții și chiriile ieșene

Studenții și chiriile ieșene? Da, a venit și rândul Iașului. Am aflat care e situația chiriilor în București și Cluj, iar acum ne oprim la Iași. Cum poți trăi în capitala Moldovei? Mai simplu decât în inima Transilvaniei sau în pretențiosul București?

În ceea ce privește garsonierele, în inima Moldovei, prețurile sunt ușor mai domolite față de Cluj și București. Nu sunt prețuri exagerat de mici, însă ai șanse mai mari ca după plata chiriei, să-ți permiți trei ieșiri la film.

Studenții și chiriile ieșene – lupta cu GARSONIERELE

Cele mai scumpe garsoniere sunt în zone Independenței – 265 euro/lună, Aeroport – 260 euro/lună și Moara de foc – 260 euro/lună. În zonele mai accesibile, prețurile încep de la 112 euro/ lună în Bularga, 124 euro/lună în Dacia și 129 euro/lună în Metalurgie.

Studenții și chiriile ieșene – lupta cu APARTAMENTELE

Pentru apartamentele cu două camere, cap de listă sunt cele din perimetrul semicentral unde chiria ajunge undeva la 550 euro/ lună. Lista continuă cu Splai Bahlui – 400 euro/lună și Independenței – 370 euro/lună. Cele mai mici prețuri se găsesc în zonele Dacia – 133 euro/lună, Popas Păcurari – 170 euro/lună și Canta 199 euro/lună.

Pentru apartamentele cu trei camere, tot zona Independenței deține locul celor mai piperate prețuri, începând de la 525 euro/lună. Urmează apoi Centrul Civic cu cu 506 euro/lună, Târgu Cucu – 500 euro/lună. Iar cele ceva mai ieftine în Dacia – 166 euro/lună, Gară – 186 euro/lună și Mircea cel Bătrân- 198 euro/lună.

Pentru cei cu un buget limitat, cartierele Bularga, Nicolina, Tătărași și Frumoasa sunt cele mai avantajoase. Iar dacă vrei să ai o studenție frumoasă și confortabilă, zona Copou te-ar putea ajuta. În schimb, te ajută și să rămâi cu mai puțini bani.

Studenții și chiriile ieșene, clujene sau bucureștene? Unde e mai grea lupta pentru conviețuire și cum putem face față?

Surse info: iasitvlife.ro/ ziaruldeiasi.ro

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here