studenții și chiriile clujene

Cât de greu se acomodează studenții la chiriile clujene? În ultimul timp, prețul chiriilor în județul Cluj au crescut din ce în ce mai mult. Din această cauză, Clujul este cap de listă când vine vorba de închirierea unei locuințe. Studenții reprezintă cea mai mare parte a chiriașilor în Cluj-Napoca. Astfel, fiind și un centru universitar care atrage din ce în ce mai mulți studenți, chiriile sunt în continuă creștere.

Studenții și chiriile clujene – bătălia pentru conviețuire

În București, cele mai scumpe chirii sunt în centru, spre exemplu, zona Unirii. În Cluj, în zona centrală, o chirie ajunge la 450 de euro pe lună pentru o garsonieră.

Tot în hora chiriilor ridicate pentru o garsonieră se află zonele calea Turzii – 260 euro/lună și Andrei Mureșanu – 255 euro/lună.

Zonele cele mai ieftine pentru o garsonieră sunt Dâmbul Rotund – 108/lună, Baciu – 138 euro/lună și Grigorescu – 149 euro/lună.

Studenții și chiriile clujene – cât costă un apartament?

În cazul apartamentelor cu două camere, cele mai explozive zone sunt Borhanci – 600 euro/lună și Bulgaria – 500 euro/lună. Prețuri mai accesibile se găsesc în zonele Aurel Vlaicu – 255 euro/lună și Dâmbul Rotund – 235 euro/lună.

În aria apartamentelor cu trei camere, prețurile ajung până la 1000 euro pe lună, în zona Horea. Zona Europa se alătură jocului cu 600 euro/lună, urmată de cartierul Bună Ziua – 530 euro/lună. Prețuri accesibile se găsesc în zonele Andrei Mureșanu – 282 euro/lună și Gară 300 euro/lună.

Pentru luna august, în Cluj s-au înregistrat aproximativ 1000 de închirieri. Cele mai multe închirieri s-au remarcat în centru.

Studenții și chiriile clujene – Cartierul Mănăștur și Mărăști, zone ideale pentru studenți.

Vânzătorii clujeni și-au mărit pretențiile imobiliare cu 2,7% în luna august (de la 1.389 la 1.426 de euro pe metru pătrat util). Astfel, dacă cineva are în proprietate un apartament și o garsonieră, poate duce o viață liniștită doar din chirii.

Surse info: catcostaclujul.ro, clujcapitala.ro, actualdecluj.ro

sursă foto: actualdecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here