Studenții și chiriile bucureștene – bătălia pentru conviețuire

0
957
Studenții și chiriile bucureștene – bătălia pentru conviețuire

Ce ar fi Bucureștiul fără studenți și chiriile bucureștene? Probabil mai puțini locuitori care ajută la aglomerarea lui. Și cel mai probabil, mai puțini chiriași. Studenții, odată ajunși în București, încep lupta pentru obținerea unui loc de conviețuire. Iar situația nesatisfăcătoare a căminelor studențești împinge tot mai mulți studenți să opteze pentru închirierea unei locuințe.

Studenții și chiriile bucureștene – bătălia pentru conviețuire

Și pentru a duce un trai decent pe timpul studenției, inevitabil îți dorești ceva cât de cât ieftin. Centrul capitalei adăpostește cele mai scumpe chirii. Dacă ești student la Universitate sau ASE, gândul că te vei trezi cu jumătate de oră înaintea cursurilor dispare.

Iar acum ne întrebăm, cum poate face față studentul chiriilor bucureștene? Mai jos am întocmit o listă cu cele mai scumpe/ieftine chirii bucureștene.

Studenții și chiriile bucureștene – bătălia pentru conviețuire

Studenții și chiriile bucureștene – GARSONIERE

Cele mai ieftine chirii bucureștene se găsesc în zonele unde nu ai acces la metrou. Prețul pentru cea mai mică chirie la o garsonieră se găsește în Drumul Taberei – Ghencea. Prețul cerut de proprietari ajunge undeva la 214 euro lună.

Cartierul Pantelimon este și el în topul celor mai ieftine chirii bucureștene. Aici, o garsonieră pornește de la 220 de euro. 230 de euro ajunge o garsonieră în zonele Berceni – Giurgiului. În zona Rahova – Sebastian chiriile ajung undeva la 235 de euro. Pentru zona Colentina – Obor, prețurile pornesc de la suma de 239 euro.

La polul opus, cele mai scumpe garsoniere se găsesc în zonele: Aviației – 438 euro/lună și Unirii – 322 euro/lună. În zonele Bucureștii Noi – Dămăroaia și Floreasca – Dorobanți, proprietarii cer în jur de 314 euro/lună. Bineînțeles, nu putem uita zonele Victoriei/Romană unde prețurile ajung la 305 euro/lună sau zonele Alba-Iulia/Decebal/Muncii cu 301 euro/lună.

Studenții și chiriile bucureștene – APARTAMENTE

La capitolul apartamente cu două camere, cele mai ieftine se găsesc în zonele Berceni – Giurgiului. Aici, chiria ajunge la prețul de 287 euro/lună. Tot pentru apartamente de două camere, zonele în care se găsesc prețuri sub 300 de euro sunt Drumul Taberei – Ghencea, Pantelimon, Rahova și Sebastian.

Pentru zonele Grivița, Gara de Nord, Militari, Iancului, Pantelimon, Titan, Dristor, Colentina, Obor, proprietarii se rezumă la sub 400 euro/lună pentru un apartament cu două camere. Schimbând zona, prețurile sar când vine vorba de Tineretului, Timpuri Noi, 13 Septembrie, București Noi sau Dămăroaia.

Cartierul Militari – cel mai căutat de studenți pentru închirierea unui locuințe

studenții și chiriile bucureștene

În cartierul Militari, cea mai ieftină garsonieră pornește de la 190 de euro pe lună. Pentru un apartament de două camere, prețul pornește de la 230 euro/lună. La trei camere, cel mai ieftin apartament, situat în zona Păcii, pornește de la 250 euro/lună.

În perioada aprilie – iunie, în capitală prețurile s-au majorat cu 3,4%. În anumite cartiere, prețurile au fost mult mai mari, iar în alte cazuri s-au declarat și micșorări.

surse info: adevărul.ro, imobiliare.ro, facebook.com 

sursă  foto: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.