Studenții NU acceptă ca viitorul României să fie furat prin grațiere și dezincriminare!

0
84
Studenții NU acceptă ca viitorul României să fie furat prin grațiere și dezincriminare!

Studenții NU acceptă ca viitorul României să fie furat prin grațiere și dezincriminare!

Uniunea Studenților din România (USR) se opune vehement atât Ordonanței de Urgență, prin care se dezincriminează mai multe infracțiuni, printre care și abuzul în serviciu, cât și proiectului de lege privind grațierea unor categorii de deținuti care includ și politicieni.

Adoptarea acestor acte normative înseamnă un furt al viitorului acestei națiuni, o sfidare la adresa a tot ce înseamnă dreptate.

Gestul Guvernului este o adevarată “noapte neagră” pentru România, una care ne aruncă în perioada în care statul de drept era batjocorit de bâtele minerilor. Va fi cunoscută drept noaptea în care politicienii și-au bătut joc, fără rușine, de dreptate și de voința oamenilor. Este o pată neagră pe obrazul României.

Cum să mai creadă studenții că vocea lor va fi luată în seamă când Guvernul a ignorat, ba chiar și-a bătut joc, de vocile a 100.000 de protestarari?

Declarație Alin GRIGORE, președinte USR:

“Stimați guvernanți, încetați să ne furați viitorul, nu vă bateți joc de România! Dezincriminarea unor fapte anulează dosare de abuz în serviciu de 1 miliard de euro, însă ceva contează mai mult de atât: călcarea în picioare a demnității României.

Nu există nicio țară civilizată din lume în care așa ceva să se fi întâmplat. Grațierea pentru fapte minore este una, grațierea politicienilor și salvarea lor din mii de dosare este cu totul altceva!

Vom lupta pentru ca România să nu se întoarcă în întunericul anilor ’90. Studenții nu vor să fie înca o generație de sacrificiu în țara lor!

Îndemnăm pe oricine îi pasă de țara asta să iasă în stradă și să se opună acestui abuz. Îndemnăm de asemenea la proteste pașnice și subliniez acest cuvânt, este foarte important să fie așa, deși sfidarea guvernanților este fără precedent.

Ne vedem în stradă!”

Contact:

Alin GRIGORE

Președinte

Uniunea Studenților din România (USR)

alin.grigore@uniunea.ro

0767 97 97 83

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.