646x404Microbişti sau nu, cu toţii suntem bombardaţi zilele acestea cu informaţii despre meciul de baraj pe care naţionala de fotbal a ţării noastre îl va disputa împotriva reprezentativei Greciei. Mai întâi, aş vrea să descriu puţin contextul acestui eveniment pentru a ne putea da seama de importanţa barajului. În cazul în care o să reuşim să câştigăm aceste două meciuri, ne vom califica la Campionatul Mondial de Fotbal de anul viitor, care se va desfăşura în Brazilia. Trebuie să fac menţiunea că nu am mai fost la un astfel de campionat din anul 1998, an în care, la un calcul simplu, studenţii de astăzi aveau vârste de şase, şapte ani.

Sunt conştient că sunt şi persoane pentru care fotbalul nu reprezintă un interes şi care s-ar putea întreba care este legătura articolului cu ele. Personal îmi aduc aminte foarte bine bucuria trăită în 1998 pentru fiecare reuşită a tricolorilor la acel campionat şi ȋmi mai aduc aminte cum lumea a ieşit în stradă, la Universitate, să se bucure împreună. Chiar dacă eram mic, pot rememora starea de fericire generală a românilor din acea perioadă. Fie că îţi plăcea sau nu fotbalul, meciurile respective uneau românii. Astăzi ieşim în stradă să protestăm, să ne cerem drepturile şi să amendǎm deciziile care ne dăunează. Nu mai ţin minte ultima dată când s-a ieşit la Universitate pentru un motiv de bucurie. Ar fi frumos ca şi cei care sunt acum studenţi să aibă ocazia de a trăi emoţiile pe care toţi romanii le-au trăit în urmă cu 15 ani. Sportul românesc a fost cel care ne-a dat mereu motive de mândrie, fie că vorbim de handbal, gimnastică sau atletism. Există o emoţie generală care ne cuprinde atunci când asistăm la reuşitele sportive ale reprezentanţilor ţării noastre. Ceea ce aş vrea să subliniez este că nu este vorba aici punctual despre fotbal. Este mult mai mult.

Studenţia este o perioadă frumoasă în viaţa fiecăruia. Momentele frumoase din această perioadă îţi rămân întipărite în minte toată viaţa. Unul dintre aceste momente ar fi cu siguranţă o calificare la Campionatul Mondial. De ce să nu ne bucurăm săptămâna viitoare cu toţii în Piaţa Universităţii pentru o nouă performanţă? În vremuri în care foarte puţine lucruri ne mai fac fericiți, în care veştile bune vin atât de rar, în care zâmbim tot mai puţin, acest eveniment poate reprezenta o oază de bucurie şi mândrie în egală măsură. Problemele vin şi pleacă, însă momentele frumoase le rememoram întotdeauna. Hai România!

Redactor: Vlǎduţ-Cosmin Sasu

Sursa foto: adevarul.ro