1491274_701307703221575_1196710406_o

De mai bine de un an, ca urmare a unui protest eșuat pe tema măririi unor taxe, studenții Universității din București sunt înlăturați și marginalizați de la procesul decizional la nivelul Universității. Numiți „studenți pseudo-reprezentanți”, studenților senatori li se ingrădește dreptul la opinie de fiecare dată când încearcă să exprime un punct de vedere sau li se inchide ușa în nas ori de câte ori solicită explicații.

Ieri, în holul Facultãţii de Drept din Bucureşti, aproximativ 200 de studenţi au încercat să demonstreze încă o dată, dacă mai era nevoie, că vocea studentului trebuie auzită. Şi pentru că o facultate nu poate exista fără studenţi, considerăm cã dincolo de orice procent de reprezentativitate în senatul universitar, studentul trebuie sã fie tratat ca un partaner egal în luarea deciziilor care afectează studenţii. În cele din urmă, studenţii au fost invitaţi în sala Aula Magna unde a avut loc o discuţie între studenti şi domnul Nistor.

În schimbul acestei atitudini, domnul Nistor (Preşedintele Senatului Universitar) a răspuns cu şi mai multa aroganţă, având grijă să ne aducă aminte, că voturile noastre reprezintă doar 25%, evidenţiind faptul că suntem prea puţini ca dumnealui să ne ia în serios. Aroganţa domnului Nistor a mers mai departe spunându-ne că noi de fapt nu știm ce s-a discutat în Senat şi că reprezentanţii nostri dezinformează. Considerãm această acuzaţie inadmisibilã şi josnică pentru o persoană care conduce cel mai important for al Universității din București.

Domnul Nistor a reiterat faptul că nu îşi va da demisia. „Nu îmi dau demisia tocmai pentru modul în care aţi venit să mi-o cereţi, un mod obraznic. Voi sunteţi doar 25% dintre cei care m-au ales, nu mă puteţi da afară”

Unul dintre studenţii din sală i-a întrebat pe reprezentanţii conducerii UB de ce nu găsesc soluţii în condiţiile în care susţin că bursele sunt întârziate de Ministerul Educaţiei, de ce nu rezolvă din fonduri proprii, „aşa cum s-au găsit bani pentru altele”.

Ieri s-a cerut RESPECT şi s-a  primit înapoi doar aroganţă. Studentii se consideră profund jigniţi şi dezamagiţi de atitudinea lipsită de demnitate a domnului Nistor, însă vor continua sa lupte, vor să isi recapete  respectul pierdut, în pofida atitudinii totalitariste a domnului Nistor.

Sursa: as-mi.ro