Studenți tratați jalnic pe litoral în Costinești

Sesiunea a trecut, iar acum studenții se pot bucura liniștiți de mult-așteptata vacanță. Totuși, mulți dintre aceștia preferă să aibă un job de vară, intersnhip, sau chiar să se angajeze pentru a se întreține singuri și a nu mai fi dependeți de banii părinților.

Așadar, după o săptămână de muncă asiduă, ce poate fi mai relaxant pentru studenți decât un weekend petrecut la mare? Și cum weekendul este scurt, cu toții încercăm să fructificăm timpul la maxim. Firește că luăm cel mai devreme tren din București către Constanța – Mangalia sâmbătă la 3 dimineța, iar la ora 8 deja suntem pe plajă pregătiți să ne bronzăm în razele arzătoare ale Soarelui.

În general atunci când pleci cu trenul înapoi acasă de la mare, îți cumperi un bilet de tren dupa-amiază. Bineînțeles, toate locurile de cazare cer ca check-outul să se facă pana la ora 11:00 – 12:00 pentru a se caza noii turiști. Dar poți să lași bagajele la recepția hotelului/vilei/pensiunii și înainte să pleci la gară să te schimbi la baia publică a acestuia.

Nu și la Complexul Minerva-Vila Ana din Costinești unde dacă rogi persoana care se intitulează „patron” îți spune că te poți schimba și pe plaja și că nu este treaba lui. Mai mult decât atât, acesta începe să țipe după aceea în tot complexul la tine că dacă îndrăznești să te duci la baia publică, îi determini creșterea cheltuielilor cu apa și că va chema bodyguardul să te evacueze din incinta vilei. Iar apoi mai adaugă că poate nu cumva vrei să te duci la baie pentru că ți-ai uitat prezervativele acolo. O mare lipsă de respect față de turiști plus curățenia care lasă de dorit sunt atribute care te determina să te gândești de două ori înainte de a te caza aici.

Un alt exemplu al felului jalnic în care sunt tratați studenții pe litoralul românesc în Vama Veche și Costinești ar fi chiar taberele studențești. După un an de muncă și zeci de examene, studenții cu mediile cele mai mari alături de studenții care au avut o activitate extraordinară în cadrul unui ONG sunt selectați ca fiind eligibili pentru a participa în aceste tabere gratuite oferite de Ministerul Tinereului și Sportului. Durata sejurului este de 6 zile (5 nopți), perioadă pentru care studenții primesc bonuri de masă în valoare de 200 de lei. Facând un calcul matematic simplu, dacă împărțim „uriașa” sumă la numărul de zile ar reieși aproximativ 33 de lei per student în fiecare zi pentru mâncare, ceea ce înseamnă 11 lei de masă (mic dejun, prânz și cină), bani pe care îi pot folosi doar în cadrul hotelului unde sunt cazați. Cu puțin noroc, ar putea să-și asigure o masă pe zi din banii primiți.

Sursă foto: romaniantourism.net

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here