Street Banging the Totem of a Monochrome Chill Statuette

0
289

Trupa Gramatik, albumele “Street Bangerz”, volumele 1, 2 şi 3. Fiecare album în parte beneficiază de un amalgam de sunete, specific fiecărei perioade a secolului al XX-lea.

 

 

Primul “Street Bangerz” are un iz de anii ’30, când, în America, îţi făceai rost de o sticlă de whiskey pe sub mână. Al doilea album din serie vine cu groove, se depărtează de primul şi se îndreaptă vertiginos către punctul culminant al trilogiei, şi anume, „Street Bangerz, vol.3”. Pe acesta nu vi-l descriu. Vreau să rămână o surpriză şi, puţin, să vă lansez o provocare încât să le ascultaţi pe toate. Ele pot fi ascultate ca un întreg, dar pot fi luate şi că albume individuale.
Gramatik au adunat sample-uri din melodii de funk, jazz şi blues, le-au amestecat bine, au pus peste ele o droaie de beat-uri. Ce-a ieşit, vă las pe voi să vedeţi, tot ce pot spune despre ei este că merită ascultaţi în orice moment al zilei. Când vă treziţi, vă turnaţi cafeaua şi, eventual, vă aprindeţi ţigara de început de zi, puteţi să încercaţi melodia asta. Când sunteţi la volan, traficul nu vă dă pace, cozile la semafoare sunt interminabile şi începeţi să simţiţi cum se acumulează nervii, aruncaţi o ureche aici. Puteţi chiar să încercaţi să îi ascultaţi seara, după o zi grea şi obositoare, ca să vă relaxaţi.
Combinaţia de jazz cu muzică electronică, după multe alergături, sau în timpul alergăturilor, nu are cum să dea greş.

Dacă tot am ajuns în aria electrojazz-ului, putem încadra foarte uşor aici şi o trupă din Franţa care a luat beat-urile menţionate anterior, peste care a adăugat un praf de dub.

Trupa Zenzile s-a înfiinţat în anul 1995, având la activ şapte albume. Merită menţionate albumele “Totem” din 2002 şi “Living în Monochrome”, anul de graţie 2007. Nici celelalte albume nu ar trebui neglijate.

Vă urez audiţie plăcută,  grab a coffee and chill low.

 

 

Dan Hârlea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.