Strania poveste a lui benjamin button- Netflix afiș

Oare ce film ai putea să vezi pe Netflix până începe un nou episod din serialul preferat? Sau poate ești în căutarea unui nou film pe care să-l vizionezi. Mai jos am scris un articol despre filmul care m-a impresionat. Plin de acțiune la fiecare minut, te surprinde prin „nuanța” gândirii omului și cum poate viața să înceapă într-o altă variantă.

Filmul este o adaptare după cartea „Strania poveste a lui Benjamin Button” scrisă de F. Scott Fitzgerald. Acesta a fost regizat de David Fincher și a fost distins cu trei premii Oscar, trei premii BAFTA și a obținut cinci nominalizări la Globul de Aur.

Filmul relatează povestea unui om ieșit din comun, a oamenilor și locurilor pe care le descoperă de-a lungul acestui parcurs, a iubirilor și despărțirilor pe care le trăiește, a bucuriilor vieții și tristeții morții, și a lucrurilor ce dăinuie dincolo de timp. Jurnalul scris de Benjamin Botton (Brad Pitt) a dus la suspans, regrete, dorințe, vise și adevăr.

Filmul începe cu momentul în care, ajunsă la bătrânețe și chiar pe patul de spital, Daisy Fuller (Cate Blanchett), vrea să audă vocea fiicei ei, Caroline Fuller, cum citește jurnalul lui Benjamin Botton.

Dar înainte ca fiica ei să citească, Daisy își aduce aminte de anul 1918, în care a fost deschisă stația de tren în orașul în care a copilărit, iar pentru asta a fost construit un ceas pe măsură, dar era o problemă cu acesta. A fost făcut intenționat de ceasornicar să meargă înapoi, deoarece credea că poate așa băieții pierduți în război se vor ridica și vor veni din nou acasă.

Jurnalul lui Benjamin afiș„4 aprilie 1985, New Orleans. O să părăsesc lumea asta așa cum am venit: singur, fără nimic. Tot ce am e povestea mea și o scriu acum cât mi-o mai amintesc. Numele meu este Benjamin. Benjamin Botton. Și m-am născut în împrejurări neobișnuite”. O viață de om care s-a asemănat cu ceasul din stația de tren, care mergea înapoi, așa a fost existența lui Benjamin care s-a născut bătrân.

Primul război mondial se terminase, iar Thomas Botton ajuns într-un suflet la soția sa, observă ceva în neregulă. Aceasta numai ce născuse, dar avea să moară câteva clipe mai încolo. Copilul nu era ceea ce și-ar fi dorit Thomas, așa că l-a lăsat pe scările unui azil de bătrâni.

Copilul a fost găsit de Queenie și Tizzy Weathers, în ciuda faptului cum arăta, a fost crescut și iubit.

Queenie și Benjamin la azil afișAnii treceau, iar Benjamin credea că este la fel ca cei de la azil, un om bătrân în amurgul vieții. Până într-o zi, când a întâlnit persoana ca i-a schimbat viața pentru totdeauna. Aceasta era Daisy, iar de când a văzut-o nu a mai putut uita acei ochi albaștri.

Chiar și cu o viață total diferită de a altor oameni, nu s-a lăsat descurajat. Alege să fie ajutor la bordul navei Chelsea, neștiind că va avea să se întâlnească în mai multe împrejurimi cu căpitanul Mike Clark.

Benjamin și Mike afiș

Un moment neașteptat este atunci când Benjamin îl întâlnește pe Thomas Botton. Tatăl acestuia care ani la rând a fost frământat de regret.

În 1936, când se apropia de sfârșitul celui de-al 17-lea an de viață, Benjamin alege să plece o perioadă mai lungă pe mare.

Foarte des coresponda cu Daisy. Aceștia își povesteau tot, iar Benjamin, cazat la hotelul „Palatul de iarnă”, îi spune despre Elizabeth Abbott, femeia de care s-a îndrăgostit. Fiecare seară o petreceau povestind până aproape de răsăritul soarelui, dar zilele frumoase nu au ținut mult, până într-o zi în care nu a mai venit să se întâlnească cu Benjamin.

Un copil care l-a început nu a avut șanse de a trăi, a ajuns să fie implicat chiar și într-un război pe mare. Ajuns în siguranță acasă în New Orleans, acesta o întâlnește pe Daisy. Atunci a a fost momentul lor de a fi fericiți, dar Benjamin după ce a aflat că va deveni tată, a ales să plece în India, afirmând că Daisy nu va putea să aibă grijă și de el. Știind că va ajunge din ce în ce mai tânăr.

Benjamin și Daisy afișO poveste fascinantă văzută pe Netflix, care surprinde viața unui om, dar care începe cu totul altfel față de cum știm noi. Aceasta începe cu ultimul ciclu, bătrânețea, și se încheie cu prima etapă din viața noastră, cea de nou-născut.