stranger things

Stranger Things e tipul de serial care trezește în tine sentimente nebănuite.

În general, atunci când urmăresc un serial, caut să mă feresc de genurile science fiction/horror. Prefer să fiu captivată de scene reale, care nu implică vreun amestec fantastic în compoziția fiecărui episod. Asta până când am dat de Stranger Things. Un serial care m-a captivat în totalitate, gustând fiecare episod cu o senzație total diferită.

E genul ală de serial în care găsești de toate. Dacă te numeri printre persoanele care nu preferă acest gen horror, eu zic să-i mai acorzi o șansă. Vei vedea că, de fapt, paranormalul tinde spre cotele normale atunci când nu mai ai puterea de a crede. Sau că, e destul de normal să ți se pară că pereții vorbesc, pentru că și tu la rândul tău, ai simțit asta măcar o dată în viață.

Stranger Things e împărțit în două sezoane. Primul sezon și-a avut debutul pe 15 iulie 2016, iar sezonul doi, în octombrie 2017.

Ce se întâmplă mai exact în Stranger Things? Ca la orice început, lucrurile par normale. Patru tineri – Mike, Dustin, Lucas și Will – sunt miezul acestui serial. Povestea lor de prietenie recurge liniștit în subsolul casei lui Mike.stranger things

  • Sezonul I

Nimic ciudat. O seară obișnuită în subsolul casei lui Mike. Cei patru prieteni recurg la aceleași tactici de distracție, ca de fiecare dată. Când vine timpul de plecare, seara, toată lumea pleacă acasă. Iar din acel moment pleacă și liniștea care înconjura serile.

Sezonul I din Stranger Things se focusează pe dispariția lui Will. Tânărul, odată plecat din casa lui Mike, dispare. Subit și fără știința nimănui. De ce a dispărut Will dintr-o dată, dar marea întrebare, unde a dispărut?

Lipsa ciudată a tânărului pune mari semne de întrebare. Mama acestuia remarcă lipsa într-o dimineață, când camera sa era goală. Drumul lui Will către casă era același, iar în fiecare seară se arăta a fi unul liniștit. Iar de aici începe marea aventură.

Ca la orice dispariție normală, poliția a fost sesizată. Hopper, șeful poliției, începe căutările. Însă, cum dispariția lui Will nu era tocmai una normală, prietenii săi, încep căutările de unii singuri. Întâmplarea face ca, atunci când cei trei caută înnebuniți de durere prin pădure, să dea de o persoană care tulbură și mai mult firul povestirii. Eleven. Fata scotea la iveală trăsături puțin ciudate, la prima vedere. De fapt, deținea puteri care nu erau caracteristice unei persoane normale.stranger things

Mike o luă acasă, în subsolul lui. Acolo unde îi va găsi și un loc de odihnă, dar mai important, locul de unde vor porni piste importante pentru găsirea lui Will.

Lucrurile misterioase nu se opresc aici. Barb, prietena lui Nancy dispare, tot într-o seară de la o petrecere. Începe lupta continuă pentru a ști exact ce se întâmplă. De ce dintr-o dată liniștea pare acum un cuvânt straniu, iar lucrurile ciudate devin laitmotiv.

Eleven este miza pentru descoperirea lui Will. Aceasta îi asigură că el este în viață, doar că e captiv într-o lume din care nu poate ieși. Mama lui Will are aceeași variantă atunci când găsește ceva neobișnuit în licărirea luminii.

Jonathan (fratele lui Will) și Nancy (sora lui Mike) își unesc puterile și sunt de neînvins împreună, doar pentru a găsi necunoscutul care s-a lăsat peste ei. Sfârșitul sezonului I se termină prin găsirea lui Will. Toate eforturile și toate mijloacele absurde, duc într-un final la un triumf. Însă, nu orice învingere înseamnă cu adevărat și liniște.

  • Sezonul II

Debutul sezonului doi aduce o liniște pe care toată lumea o cerea. Cu toate că cererea era mare, calmul tinde să fie tulburat fără ezitare. Eleven dispăruse din peisajul grupului fantastic, iar o nouă fată dă semne de apartenență la grup. O fată cu păr de foc, care tulbură puțin regulile jocului. MADMAX.stranger things

Cu toate că era diferită față de Eleven, aceasta, încetul cu încetul, se alătură celor patru prieteni. Starea lui Will, părea a fi una normală, dar e prinsă în trecutul tumultos din care nu scăpase în totalitate. Vise și figuri din lumea din care fusese captiv, îl înconjoară și acum.

Jonathan si Nancy continuă și în acest sezon lupta cu răul, dar de data asta, pentru relația celor doi, se adăuga ceva mai multă compatibilitate. Dustin își găsește un animal de companie nu tocmai plăcut, ceea ce adâncește și mai mult sfera lucrurilor trecute de firesc.

Eleven învață să trăiască într-o altă lume, departe de ochii tuturor. Iar dacă în primul sezon nu gustate cuvântul familie din toate îmbucăturile, acum duce o luptă continuă pentru a afla cine e mama sa adevărată.

Will e în continuare stăpânit de creaturile care au pus stăpânire peste întreg orășelul. Împreună cu Dustin și Lucas, misterioasa Max pornește și ea în călătoria împotriva forțelor răului. Steve e și el implicat în această poveste.stranger things

Finalul aduce un Will care se descotorosește de toți intrușii din corpul său, o mamă care, în sfârșit își simte copilul normal și prietenii din ce în ce mai închegate. Și, cum toate poveștile au un happy end, o simplă petrecere pune în lumină legăturile pe care, în lupta asiduă pentru o viață normală, n-au ieșit la iveală.

sursă foto: tumblr.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here