Stickerele și chipurile împotriva radiațiilor emise de telefon nu sunt eficiente
Mai nou pe piață au fost introduse diverse dispozitive tip sticker sau chip care promit să protejeze utilizitatorii de radiaţiile emise de telefon. Totuși, beneficiile lor nu au fost și nici nu sunt demonstrate. Go4it vine cu argumente şi sfaturi pentru a nu vă lăsă pradă acestor escrocherii.
Comisia Federală pentru Comerţ din SUA a amendat doi producători de astfel de dispozitive pentru promovarea unor astfel de produseă. Mai mult, în 2011 s-a lansat un avertisment prin care le-a atras atenţia consumatorilor în legătură cu această înşelătorie.
Go4it explică: În primul rând, nu există un studiu serios care să demonstreze eficiența acestor dispozitive.
Telefoanele emit, într-adevăr, radiaţii.
Radiaţiile electromagnetice, în schimb, sunt de mai multe tipuri. Unele cu adevărat dăunătoare pentru organismele vii, iar altele cu efecte minore.
Radiaţia emisă de un dispozitiv mobil nu este periculoasă şi este mult mai slabă decât cea generată de alte obiecte din jur. Această radiaţie de care se tem mulţi oameni este, de fapt, modalitatea prin care telefonul mobil comunică cu turnul pe care se află cea mai apropiată celulă a reţelei de telefonie. Orice tentativă de inhibare a ei poate afecta performanţele dispozitivului (semnalul sau conectarea la internetul mobil).
Aşa că, dacă aceste dispozitive chiar ar funcţiona, ele ar distruge o funcţie importantă a unui telefon.
Radiaţie ionizantă vs Radiaţie ne-ionizantă
Periculoasă este, la anumite frecvenţe, radiaţia ionizantă. Aceasta este capabilă să transmită materiei iradiate energia sa, să o ionizeze şi să antreneze uneori o recombinare sau o reacţie chimică. Din această categorie fac parte tipurile de radiaţie Alfa, Beta şi Gamma.
Sursele acestora sunt: radiaţia cosmică, radiaţia terestră (materiale radioactive care există în roci şi sol), radiaţia naturală (avem în corp o sursă de radiaţie ionizantă), expunerea medicală (Razele X); alte surse (centrale nucleare, fertilizatori etc.). Sunt mii de dispozitive, obiecte, oameni, animale în jurul nostru care emit radiaţii ionizante. Practic, prietenul care stă la teresă lângă tine, când mergeţi la bere, emite mai multă radiaţie decât telefonul pe care îl ai în buzunar. :))
Radiaţia emisă de telefoane este ne-ionizantă, cu un nivel de energie mai scăzut decât cea ionizantă. Și aceste radiaţii pot fi dăunătoare în doze foarte mari şi dacă eşti expus la ele timp îndelungat, deoarece pot încălzi ţesuturile. De aceea, majoritatea smartphone-urilor şi telefoanelor au „scuturi” interne care nu permit niveluri de radiaţie dăunătoare.
„Spre deosebire de radiaţa ionizantă, radiaţia ne-ionizantă nu afectează ADN-ul astfel încât să se ajungă la apariţia cancerului. Singurul efect observat la oameni este încălzirea ţesutului”, potrivit United States National Cancer Institute.
Sursă: http://www.go4it.ro