sâmbătă, mai 21, 2022
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleStepFWD: au început înscrierile la program de pre-accelerare

StepFWD: au început înscrierile la program de pre-accelerare

Codette și TechHub Bucharest demarează luna aceasta StepFWD, primul program de pre-accelerare care își propune să ajute echipele diverse aflate la început de drum să își lanseze produsul pe piață și să își dezvolte afacerea. Aplicațiile sunt deschise online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 29 septembrie, 2019.

Organizat în parteneriat cu Google for Startups și susținut de Ambasada Statelor Unite în România, StepFWD își propune să susțină startup-urile tech aflate la început de drum, din echipa cărora face parte cel puțin o femeie.

Fondatorii acestora vor participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat și vor avea acces la o rețea de mentori și profesioniști din ecosistemul local. Participând la program, aceștia vor învăța cum să își valideze presupunerile, să itereze rapid și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.

afiș StepFWD
StepFWD
Criterii de eligibilitate

StepFWD se adresează antreprenorilor aflați la prima afacere și echipelor la început de drum care vor să își dezvolte ideea sau prototipul la care lucrează. Aplicațiile sunt deschise atât pentru persoanele care au doar o idee și o echipă care să o poată executa, cât și pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip / o primă versiune a produsului.

Selecția celor 10 echipe finaliste va fi efectuată de un juriu de specialitate, luând în considerare potențialul ideii la nivel global, tehnologia care stă la baza produsului, precum și istoricul de colaborare al membrilor echipei.
Desfășurarea programului

Pe parcursul celor 6 săptămâni ale programului, finaliștii StepFWD vor participa la workshop-uri dedicate și sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu și vor avea acces atât la oportunități de networking, cât și la potențiali investitori. StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, analiză de date și metrici de produs, negocierea unei investiții sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.

La finalul StepFWD, cele 10 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul Demo Day, un eveniment care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.

De ce StepFWD?

”Credem că diversitatea este o componentă cheie a succesului în afaceri, iar echipele diverse vin cu abordări diferite și soluții creative. Din păcate însă, diversitatea rămâne o problemă în domeniul tehnologiei. La nivel global, mai puțin de 2% dintre femeile antreprenor aleg să pornească o afacere în domeniul IT&C. De aceea ne-am hotărât să organizăm StepFWD: pentru a susține echipele aflate la început de drum care au printre fondatori cel puțin o femeie.

Vrem să mulțumim Google for Startups și Ambasadei Statelor Unite din România pentru susținere și încrederea acordată. Suntem convinși că împreună vom putea contribui la dezvoltarea ecosistemului tech local și a următoarei generații de antreprenori.”, a declarat Alexandra Anghel, directorul programului.

Echipele interesate să participe pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 29 septembrie, 2019.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular