CFR Cluj

CFR Cluj a remizat, 1-1, pe stadionul Dr. Constantin Radulescu, în prima etapă a Ligii I la fotbal, în meciul contra celor de la FC Botoșani.

După despărțirea de Dan Petrescu, noul antrenor Edward Iordănescu nu a reușit să câștige la debutul său in campionat pe banca ceferiștilor. În schimb, acesta a cucerit Supercupa României în primul meci oficial ca principal pe banca echipei din Gruia.

Ardelenii au deschis scorul prin fundașul Paulo Vinicius, după o lovitura de cap ce l-a învins pe tânărul Pap, din poarta moldovenilor. De asemenea, CFR Cluj a presat în atac și a reușit să înscrie de încă două ori, însă reușitele au fost anulate de către arbitrul întâlnirii pe motiv de offside. Portarul botoșănenilor a facut minuni în fața echipei campioane și a avut intervenții salvatoare la cele șase șuturi pe poartă ale echipei antrenate de Edward Iordănescu.

Botoșănenii la un pas să dea lovitura

Moldovenii au replicat prin Lorand Fulop, care a îndeplinit o simplă formalitate după ce Arlauskis a respins în față o minge după o lovitură puternică de cap a unui jucator botoșănean. Pe final, echipa lui Costel Enache era sa reușească surpriza și să plece acasă cu toate cele 3 puncte, însă același Fulop nu a reușit să trimită pe spațiul porții după o pasă sclipitoare a lui Golofca, ce l-a lăsat singur cu portarul lituanian Arlauskis.

Meciul a fost destul de încins în prima repriza, drept pentru care Miron, Țucudean, Djokovic si Oaidă au ieșit destul de șifonați după câteva dueluri mai tari, care s-au lăsat cu sânge, la propriu.

Meciuri mai ușoare în etapa a doua

În etapa următoare, cele două echipe vor evolua împotriva celor două nou-promovate. Astfel, FC Botosani va primi pe Stadionul Municipal vizita celor de la Hermanstadt Sibiu, în timp ce clujenii se vor deplasa la Călărași, unde vor juca împotriva formației locale, Dunărea Călărași, pregătită de Dan Alexa.

De asemenea, ardelenii vor juca pe 24 iulie în Turul 2 Preliminar al Champions League, când va sosi la Cluj-Napoca echipa suedeza Malmo FF.

 

Sursa foto: Ziarul de Sport