joi, mai 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipStart pentru finanțarea de 1 milion de euro oferită de Kaufland România...

Start pentru finanțarea de 1 milion de euro oferită de Kaufland România ONG-urilor

București, 23 aprilie 2018Kaufland România anunță începerea înscrierilor pentru programul de finanțare care va oferi organizațiilor nonguvernamentale din România granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro, pe parcursul anului 2018.

Astfel, începând de astăzi, pe platforma online www.instaredebine.ro, ONG-urile pot depune proiecte sustenabile pentru România, în cadrul primei sesiuni de aplicații, care va dura până pe 5 mai 2018, ora 17:00. Kaufland România oferă 1 milion de euro pentru acest program de sprijin al ONG-urilor, suma maximă a finanțării acordate pentru un proiect individual fiind de aproximativ 50.000 euro (235.000 lei).

Programul se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă. O atenție specială în selecția propunerilor va fi acordată celor dedicate zonelor rurale: astfel, 25% din totalul proiectelor sprijinite de Kaufland România se vor adresa comunităților și beneficiarilor din mediul rural.

Lansat în aprilie 2018, programul se bucură de un interes covârșitor din partea ONG-urilor, ceea ce subliniază nevoia pentru o astfel de inițiativă în România. Peste 13.000 de accesări au fost înregistrate pe platforma www.instaredebine.ro numai în primele zile de la lansare, iar serviciul de helpdesk dedicat programului înregistrează peste 100 de solicitări zilnice, prin apeluri telefonice sau e-mail.

Peste 2.500 de persoane au participat la sesiunile de informare organizate până acum, în mod direct sau urmărind transmisiunea live.

,,Abia așteptăm să vedem proiecte frumoase și inovatoare din partea ONG-urilor pentru sport, sănătate sau cultură. Acest program este încă o dovadă a faptului că angajamentul și implicarea noastră în comunitate este strategică și pe termen lung. Ne vedem pe Instaredebine.ro", a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Înscrierile se fac online, în cadrul a trei sesiuni pe parcursul anului 2018, iar următoarele două vor avea loc în lunile iunie și august 2018. Detalii suplimentare despre program, modalitatea de aplicare și etapele de selecție pot fi accesate pe site-ul www.instaredebine.ro. Programul este inițiat de Kaufland România și implementat cu sprijinul FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile).

RELATED ARTICLES

Most Popular