Acum doi ani, compania Lucasfilm, înființată de Geroge Lucas, a fost cumpărată de către The Walt Disney Company. Fanii seriei au rămas oarecum socați (inclusiv eu) când au auzit această veste. Prima dată m-am gândit că e o glumă foarte bine pusă la punct, dar se pare că nu a fost așa. Oare ce a fost în capul lui George când a făcut mișcarea asta? Ce s-a întâmplat? S-a săturat de cea mai bună serie (trilogia veche) de epic space opera (sau mai simplu, S.F., dar nu prea) din istoria cinematografiei? Au trecut doi ani de atunci și încă sunt sceptic cu privire la ce o să iasă în continuare. Pur și simplu  nu vreau să văd castelul fermecat la începutul filmului… Disney să rămână la prințesele lui și Star Wars la treaba lui. SEPARAT! Oricum e prea târziu  să mai cerem lucrul ăsta.

Să începem cu începutul. Trilogia veche a fost și este superbă. A revoluționat industria cinematografică și a înnebunit o lume întreagă. A creat unul dintre cele mai cunoscute personaje de pe Pământul ăsta, Darth Vader. Nu știu cine ești sau ce faci aici dacă nu știi cine e…  Să continuăm cu personaje îndrăgite: Han Solo, Luke Skywalker și tot așa. Să nu mai vorbim de efectele speciale, care la vremea aia (’70-’80) au explodat mintea tinerilor. Și cine nu știe de celebra scenă cu „Luke, I am your father”? O trilogie care nu va fi uitată niciodată.

Și brusc ajungem prin anii ’90 când George decide să facă o nouă trilogie care să  ne arate cum s-a ajuns la Darth Vader. La început ideea a sunat bine, chiar foarte bine. Și totuși nu pot să spun că cele trei episoade care au fost lansate în era noastră se compară cu cele vechi. Efectele speciale au fost foarte bine puse la punct, dar parcă lipsea ceva. Și știu exact ce. A fost acordată o atenție prea mare efectelor, personajele și povestea rămânând la sfârșit. Fanii nu s-au mai atașat de storyline la fel de mult cum s-a întamplat în prima trilogie. Trebuia să vedem drama și drumul pe care l-a parcurs Anakim Skywalker, cum a devenit dintr-un simplu copilaș un tiran intergalactic temut de toți. În schimb, am văzut o grămadă de personaje seci, de umplutură și câte ceva din povestea lui Anakim. Salvarea a venit cu ultima parte din noua serie, Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, unde s-a văzut o oarecare diferență.

star-wars--episode-iii-wallpapers_20967_1600x1200

Îmi doresc ca în 2015, când o să apară următorul film (care continuă povestea din trilogia veche) să nu o văd pe prințesa Hannah Montana cu o sabie laser sau o nouă specie de extraterestru numită Mickey Mouse… Am încredere în J.J. Abrams că o să facă o treabă bună și că această franciză nu va fi distrusă de Disney. În cazul în care credeți altceva sau aveți ceva de adăugat, lăsați un comentariu mai jos sau pe pagina noastră de Facebook.

P.S. Please Disney, in the name of all that is good and righteousness, don’t mess this up!!

Sursă foto: Google Images

„Stay hungry. Stay foolish.”