sâmbătă, aprilie 13, 2024
Recrutare IQool
AcasăStan Lee: „Mereu spun că norocul este cea mai mare superputere”. S-a...

Stan Lee: „Mereu spun că norocul este cea mai mare superputere”. S-a stins legenda universului Marvel

Stan Lee, celebrul creator al supereroilor Marvel, a murit la vârsta de 95 de ani. Moartea scenaristului american, care a dat viață unor personaje extrem de cunoscute, precum Hulk, Captain America, Thor, Iron Man, a venit ca un șoc pentru întreaga lume.

Legendarul Stan Lee s-a născut pe 28 decembrie 1922, la New York, din părinți evrei care au plecat din România.

Creatorul universului Marvel a povestit, în cadrul unui interviu, mai multe lucruri legate de legăturile sale cu România.

„N-am fost niciodată în România. Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu ne-a vorbit niciodată în română, aşa că nu ştiu această limbă”, spunea Stan Lee în urmă cu ceva timp.

Printre personajele pe care le-a creat se numără Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, Iron Man, Hulk, Thor, Daredevil, Doctor Strange, Deadpool, Captain America, care s-au bucurat de un succes mondial nemaipomenit datorită benzilor desenate și numeroaselor filme în care au apărut.

Mesajele actorilor Marvel după moartea lui Stan Lee: 

Mulți actori, care au interpretat rolurile celebrelor caractere, și-au exprimat regretul pentru trecerea în neființă a „geniului creativ”.

„Nu va mai fi niciodată un alt Stan Lee. Timp de secole a oferit, atât tinerilor, cât și celor mai în vârstă, aventură, evadare, confort, încredere, inspirație, putere, prietenie și veselie. A împărtășit iubire și bunătate și va lăsa un semn de neșters în viețile atât de multor oameni”, a spus actorul Chris Evans, cel care interpretează rolul Căpitanului America.

„Odihnește-te în pace, Stan. Mulțumesc pentru tot”, a scris Ryan Reynolds, din Deadpool, pe Twitter.

„Îți datorez totul. RIP, Stan”, a spus și Robert Downey Jr, cel care joacă personajul Iron Man.

„Am pierdut un geniu creativ. Stan Lee a fost o forță nemaiîntâlnită în universul supereroilor. Sunt mândru că am fost o mică parte din moștenirea lui și că am ajutat să aduc la viață unul dintre personajele sale”, a fost mesajul lui Hugh Jackman, din Wolverine.

Stan Lee– „Știi, motto-ul meu este „Excelsior”. Acesta este un cuvânt vechi care înseamnă „în sus și înainte spre o mai mare glorie”. Continuați să mergeți înainte și dacă este timpul să plecați, este timpul. Nimic nu durează pentru totdeauna”.

RELATED ARTICLES

Most Popular