Teatrul LUNI de la Green Hours, în colaborare cu Doctor’s Studio, organizează evenimentul Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru, o toamnă românească de teatru independent la Green Hours.

Începând de miercuri, 17 iunie și până în 10 iulie inclusiv, artiștii independenți de teatru își pot înscrie proiectele pentru Stagiunea de toamnă a Teatrului LUNI de la Green Hours.

Programul se adresează celor care au în pregătire un spectacol de teatru (într-o formă aproape finală), tineri sau deja trecuţi de prima tinereţe, absolvenţi de actorie, regie sau coregrafie. Prioritate în selecție au textele românești sau textele traduse/adaptate care pun în discuţie probleme, preocupări, idei ce reflectă sau se raportează la contextul românesc actual.

Selecţia va fi făcută de membri ai Teatrului LUNI, Doctor’s Studio, alte persoane şi personalităţi ale vieţii cultural-sociale a Capitalei.

Proiectele alese pentru Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru vor beneficia de spaţiu de repetiţii generale, spaţiu şi tehnică (inclusiv tehnician) pentru 5 reprezentaţii per spectacol, în perioada septembrie – decembrie 2015.

Noi creăm contextul. Restul depinde doar de voi şi de imaginaţia şi munca voastră. 

Teatrul LUNI a fost, la un moment dat, singurul şi pentru lung timp, cel mai important punct de întâlnire a artiştilor care au descoperit că intimitatea şi libertatea oferite de un spaţiu neconvențional și independent, pot duce la noi abordări, la noi mijloace, la noi vieţi, mult mai expuse decât cele de pe o scenă convenţională. Teatrul LUNI a lansat sau a găzduit, astfel, unii dintre cei mai importanţi artişti activi pe scena românească sau în zona de film.

Mai multe detalii aici: http://greenhours.ro/index.php/info/despre-green-hours

După 3 ani de schimbări, căutări şi regăsiri, Teatrul LUNI se întoarce la ceea ce ştie să facă mai bine:

incitarea, provocarea, găzduirea, promovarea, lansarea de tineri artişti care găsesc, cu tot mai mari dificultăți, un spaţiu în care să ‘ardă’.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail teatru@greenhours.ro, până pe 10 iulie 2015 inclusiv.

E-mailul trebuie să conţină în subiect : « Înscriere pentru  Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru » iar în corpul mesajului : numele piesei, autorul, regizorul, distribuţia şi sinopsisul proiectului.

Teatrul LUNI e dependent de independenți!

Înscrie-te şi poţi face parte din Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru!

Pagina Facebook a programului:

https://www.facebook.com/pages/Stagiunea-LUNIdependentilor-de-teatru/1601668763445873?fref=ts

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here