Sprijină democrația alături de @globalresearchsummerschool

0
37

Global Research Summer School – singura școală de vară gratuită dedicată tinerilor pasionați de relații internaționale și diplomație, revine cu cea de-a opta ediție. Proiectul se va desfășura în perioada 23-28 iulie, în București și va abordata tema: „Ascensiunea tendințelor iliberale în țările democratice”.

Pe parcursul celor șase zile, liceenii și studenții vor avea ocazia să participe la training-uri, workshop-uri și simulări specifice tematicii din acest an. De asemenea, ei vor lua parte la sesiuni de debate pe teme referitoare la populism, extremism și modul în care acestea afectează politica internațională, dar și la activități informale.

Printre tematicile ce vor fi discutate în cadrul acestei ediții se numără viitorul alegerilor europene, democrația americană și administrația Trump, mijloace propagandiste ale regimurilor iliberale sau inițiative ale societății civile de promovare a democrației. Aceste subiecte și multe altele vor fi dezbătute împreună cu specialiști în relații internaționale sau în domenii conexe precum: Cristian Buchiu, Mircea Geoană, Alin Gabriel Grămescu, Răzvan Munteanu, Dumitru Oprițoiu, Cristian Preda, Oana Mihaela Salomia, Cătălin Teniță, Miruna Troncotă sau Florentin Țuca.

Cei care doresc să participe sunt așteptați să completeze formularul disponibil aici și pe pagina noastră de Facebook, prin intermediul căruia le vor fi evaluate cunoștințele în domeniul relațiilor internaționale și totodată motivația de a fi parte a ediției din acest an. În urma acestei etape, cei care s-au făcut remarcați vor susține un interviu, iar apoi vor fi aleși cei 30 de tineri ce vor beneficia gratuit de școala noastră de vară. Așteptăm să îi cunoaștem pe fiecare în parte și să ne bucurăm împreună de această experiență educațională!

Proiectul este organizat de International Affairs, o comunitate din cadrul organizației non-guvernamentale Voluntari pentru Idei și Proiecte.

Partenerii Global Research Summer School 2019: BRD, Starbucks, Mado, Lay’s, Fundația „Dreptul la Educație” și OK Center;

Parteneri Educaționali: Europuls, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul Hărților și Cărții Vechi;

Parteneri media: CV 30, Europe Direct, IQool, Iubesc Studenția, Student News.