SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival #4

0
82
  • Tema ediției: United We Shine
  • 4 zile de festival
  • Calea Victoriei devine pietonală
  • 12 – 15 aprilie 2018 | 20:30 – 23:00
  • 11 țări participante
  • 27 de instalații de lumină și video mapping
  • Concurs internațional de video mapping

Harta extinsă: Piața Universității, TNB, Arcul de Triumf, Primăria Capitalei și alte monumente, clădiri și locații incluse în traseu

Joi, 12 aprilie, ora 20:30 se dă startul celei de-a patra ediții Spotlight – Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare susținut de două trupe internaționale în Piața George Enescu. Spotlight este singurul festival internațional al luminii din București și este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

De la ora 20:30, zeci de mii de bucureșteni și turiști sunt așteptați să îi vadă pentru prima dată la București pe celebrii dansatori high-tech Light Balance din Ucraina, finaliști la emisiunea America’s Got Talent 2017. Una dintre cele mai căutate trupe ale momentului, Light Balance prezintă la Spotlight un spectacol elaborat de dans și lumini care a făcut senzație în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită și China. Reprezentația Light Balance este precedată de spectacolul toboșarilor britanici Spark!, pe jumătate muzicieni, pe jumătate personaje futuriste cu costume și instrumente luminate de leduri.

După evenimentul de deschidere instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul principal dintre Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței. În premieră au fost incluse în traseul Spotlight următoarele puncte strategice: Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Palatul Știrbei, Ateneul Român, Ministerul Afacerilor Interne, Piața Universității, Teatrul Național București, Primăria Municipiului București.

Cu noi clădiri și monumente din București incluse în premieră pe harta Spotlight, concursul internațional de video mapping la Palatul CEC și alte 27 de instalații, sesiuni de video mapping și proiecții arhitecturale din 11 țări, Spotlight schimbă pentru patru zile peisajul urban al Capitalei.

Detalii pe arcub.ro si spotlightfestival.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.