Sports Festival 2019 aduce universul sportului în Inima Transilvaniei

0
95

Sports Festival 2019 va aduce la Cluj-Napoca jucători de tenis de clasă mondială, cascadori renumiți pe tot globul, finaliști de ”Românii Au Talent”, participanții la festival având ocazia să încerce 40 de sporturi diferite.

Peste 200 de sportivi de performanță, 40 de cluburi sportive și 11 federații vor participa la organizarea Sports Festival 2019. Cluj-Napoca se va transforma timp de 4 zile (13-16 iunie) într-un univers al sportului.

Persoane de toate vârstele vor putea încerca peste 40 de sporturi diferite cum ar fi: fotbal, tenis, baschet, beach volley, patinaj pe role, caiac, scrimă, înot, arte marțiale și multe altele.

Pașaport sportiv – Sports Festival 2019 / Sursă: Sports Festival FB page

Dacă dorești să ai o experiență completă trebuie să încerci toate tipurile de sporturi de la Sports Festival. Acest lucru va dura aproximativ 7 ore, dacă petreci o medie de 15 minute pe sport. Pentru a încuraja oamenii să guste din fiecare sport prezentat la festival, organizatorii vor oferi participanților un pașaport sportiv pe care vor putea bifa în ce activități s-au implicat.

Atracțiile principale ale festivalului

Main-eventul festivalului este meciul demonstrativ de tenis care îi va aduce în fața publicului clujean pe Simona Halep, Fabio Fognini, Daniela Hantuchova și Marius Copil, în 15 iunie, la BT Arena.

Primul e-motorbike stunt din România. Legendarul Chriss Pfeiffer va face show la Sports Festival pe o motocicletă electrică. Multiplu campion mondial, el este unul dintre cei mai buni stunt-rideri din lume. S-a retras în 2015 după 35 de ani de competiții, din care 20 de ani petrecuți ca profesionist. Una dintre cascadoriile care au lăsat publicul fără răsuflare este cea din 1997. Chris Pfeiffer a sărit cu motocicleta peste 33 de oameni.

Street dance și sărituri acrobatice de la 16 metri pe un airbag uriaș de 3 metri înălțime. Showul, adus pentru prima dată în România, a fost lansat de OK WORLD WIDE. Trupa este reprezentată de românii care au plecat de pe străzile Londrei și au ajuns staruri internationale de streetdance și bagjump acrobatics. Au fost remarcati de producătorii emisiunii GOT TO DANCE și au ajuns în semifinale la BRITAIN GOT TALENT. Spectatorii amatori de senzatii tari vor putea și ei experimenta săriturile pe “bagjump” sub atenta supraveghere a baieților de la OK WORLD WIDE.

Sports Talks – șansa de a fi față în față cu mari personalități sportive

În cadrul Sports Talks, participanții la festival vor putea asista la discuții informale cu sportivi și personalități din industria sportivă națională și internatională. Primele nume confirmate sunt: Darren Cahill, Mihai Covaliu, Sergiu Mircea (Banca Transilvania), Virgil Soncutean (Allianz – Țiriac Asigurări ) Camelia Potec, Ciprina Marica, Lorand Balint, Alexandra Dedu, Răzvan Mitroi.

În plus, vizitatorii festivalului se vor putea alimenta corespunzător de la cei 22 de vânzători amplasați în zona food court, însă vor putea să se bucure și de muzică bună. Grasu XXL, Mira, Modiwo și Irina Rimes vor susține concerte gratuite pentru vizitatorii Sports Festival.

Povești de pe frontul de război la Sports Festival

Invictus România vine la Sports Festival 2019. 6 militari răniți în teatrele de operații vor participa la Sports Talks și la competiții de alergare și înot duminică, 16 iunie.

Sursă: Invictus Romania Facebook

Cei 6 militari români sunt exemple de curaj, ambiție și perseverență și adevărați ambasadori ai sportului:

Plutonierul major Iovi Marius

A fost rănit în anul 2007, în Irak, pe timpul unei misiuni de patrulare în aria de operații. În același incident au fost răniți alți 5 militari, unul dintre ei decedând ulterior. În urma accidentului, militarul a stat șapte luni în comă, într-un spital din Germania. A suferit mai multe răni, însă cea mai gravă a fost produsă de o schijă care i-a perforat ochiul drept, ducând la pierderea vederii. Are arsuri pe ambele brațe și a suferit mai multe intervenții chirurgicale. După accident, a urmat recuperarea în Germania, apoi în SUA.

Caporalul Marius Canuci

A fost rănit în anul 2004. Caporalul executa o misiune de patrulare în comun cu forțele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aprozimativ 10 km sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall. În timpul patrulării un autovehicul condus de un insurgent, încărcat cu explozibil, a întrat în mașina de luptă în care se aflau 6 militari, printre care și caporalul Marius Canuci. Un militar a decedat iar ceilalți au fost răniți. În ciuda rănilor proprii și a pericolului imens, militarul a sărit în ajutorul camaradului său care își pierduse o mână, reușind să-l mențină în viață. În urma atacului, militarul a rămas cu probleme medicale la nivel cervical și semipareză la nivelul brațului superior stâng.

Locotenentul Florin Oprea

A fost rănit în anul 2016, în timpul unei misiuni de patrulare, în Afganistan. Vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv exploziv improvizat, în urma căruia a fost rănit, alături de trei din colegii săi. A fost evacuat și spitalizat în Germania, iar după o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan pentru a fi alături de subordonații săi.

Fruntașul Tarnovschi Costică Victor

A fost rănit în anul 2016, în urma detonării unui dispozitiv explozibil improvizat, în timp ce executa, împreună cu colegii săi, o misiune de patrulare, în regiunea Kandahar. Caporalul a suferit răni superficiale și și-a reluat activitatea după scurt timp.

Plutonierul major Taifas Ion Marius Bertoni

A participat la misiune în anul 2009 cu Elementul Național de Sprijin, misiune în care a fost rănit în urma unui atac cu racheta, în regiunea Kandahar. În urma atacului a suferit mai multe răni provocate de schije, la cap și abdomen, o dublă fractură la tibie și peroneu și artera femurală secționată la piciorul stâng. A urmat recuperarea în Germania și în România. A rămas cu paralizie definitivă a nervului sciatic popliteu extern și o disfuncționalitate a mersului și mobilității piciorului.

Plutonierul adjutant (rezervă) Ionel Eugen Bida

A fost rănit pe 7 aprilie 2010, în Afganistan. Militarul făcea parte din Echipa Operațională de Consiliere și Legătură (OMLT) nr.1, tip batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan. Echipa mixtă româno-americană-afgană în care se afla a fost atacată de insurgenți cu foc de infanterie. În timpul atacului, aceștia executau o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul. În urma incidentului militarul a suferit o fractură multiplă a tibiei piciorului drept, care a necesitat un implant de os. Militarul a fost evacuat și internat timp de o lună în Germania. Acesta a rămas cu 5 schije în nervul sciatic.

Jocurile Invictus reprezintă un eveniment sportiv internațional adaptat pentru militari răniți sau bolnavi, în urma participării la diverse operațiuni militare.

Obiectivul lor este de a folosi puterea sportului pentru a inspira recuperarea, a sprijini reabilitarea și a genera o mai bună înțelegere și respect pentru toți cei care au fost răniți servindu-și țara.

Sports Festival este o inițiativă unică în țară care aduce laolaltă profesioniști și amatori. Vrem să ajutăm la alfabetizarea sportivă a publicului, să promovăm mișcarea și un stil de viață sănătos. Ne dorim ca, indiferent de vârstă, oamenii să se bucure de joc și sport.

Cea de-a doua ediție Sports Festival are loc în perioada 13-16 iunie, în Cluj-Napoca. Prima ediție a evenimentului a însemnat 4 zile cu 20 de sporturi disponibile gratuit, 2 meciuri demonstrative de nivel mondial și peste 100 de sportivi de perfomanță, legende, campioni, prezenți la Cluj.