duminică, iulie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăExpert ZoneSport în natură pentru toți: Proiectul care a adus împreună adolescenți din...

Sport în natură pentru toți: Proiectul care a adus împreună adolescenți din cinci state europene

Sportul este un motor al dezvoltării personale, dar și un promotor al diversității culturale și al unui stil de viață sănătos! Acesta este și principiul care a stat la baza implementării proiectului „Sport in Nature for All” și care a reunit, în cadrul unei competiții sportive organizate în Săptămâna Europeană a Sportului, peste 150 de personae de toate vârstele, de cineci naționalități. Evenimentul s-a desfășurat la Predeal, și a fost organizat de Clubul Sportiv Mentor Silva, cu sprijinul altor asociații de orientare montană din România, Bulgaria, Croația, Macedonia și Turcia.

Deşi Proiectul „Sport in Nature for All” 2016, cofinanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, a ajuns la sfârşit, efectele pozitive ale acestuia continuă să se vadă. Obiectivul  major al proiectului a fost ca, organizând un eveniment sportiv şi workshop-uri educative – eveniment destinat, în principal,  adolescenţilor şi tinerilor care nu îşi fac o carieră din sport – să demonstreze că sportul este un mijloc de a uni oameni de etnii diferite, din medii sociale, religioase, cultural diferite şi de a promova toleranţa şi buna înţelegere.

Astfel, deşi competiţia s-a încheiat, comunicarea dintre tinerii participanţi la proiect din diferitele ţări continuă prin media socială sau chiar prin vizite. Conducătorii delegaţiilor continuă discuţiile iniţiate în cadrul workshop-urilor şi cooperează pentru dezvoltarea sportului de masă, pentru găsirea unui program comun de participare internaţională la diferite evenimente de orientare sportivă şi de promovare a acestui sport în aer liber şi pentru participarea în proiecte comune.

Tutorialele despre orientare inspirate de întrebările participanţilor începători şi dezvoltate de către Clubul Sportiv Mentor Silva  sunt disponibile pe site-ul proiectului (www.sna.mentorsilva.ro), dar şi pe pagina sa de Facebook; ele facilitează înţelegerea orientării de către cei care iau pentru prima oară contact cu acest sport.

De altfel, Asociaţia Clubul Sportiv Mentor Silva a organizat chiar în luna martie un concurs de orientare în Bucureşti, la care au participat peste 200 de persoane, majoritatea copii şi adolescenţi însoţiţi de familii şi prieteni. Printre participanți s-au numărat şi tineri din Bulgaria, care au luat parte și la competiţia desfășurată în cadrul proiectului.

RELATED ARTICLES

Most Popular