afis spectacol Turandot Teatrul Excelsior

Teatrul EXCELSIOR prezintă miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00, premiera oficială a spectacolului Turandot – o adaptare a basmului teatral omonim al lui Carlo Gozzi, în regia Sânzianei Stoican. Jucat chiar de Ziua Mondială a Teatrului, spectacolul va fi dedicat Campaniei Naționale Artiștii pentru Artiști, organizată de către UNITER. Cu fiecare bilet achiziționat pentru reprezentația din 27 martie, spectatorii vor contribui la susținerea artiștilor din lumea teatrului.

Spectacolul Turandot îi poartă pe spectatori cu secole în urmă, în îndepărtata Chină, unde temuta prințesă Turandot îi supune unui test pe toți aceia care aspiră la mâna ei. Pretendenții trebuie să dezlege răspunsul celor trei ghicitori, cu riscul de a-și pierde viața. Mulți prinți au încercat și niciunul nu a reușit. Acum este rândul lui Kalaf, prințul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare, pentru el, finalul va fi altul?
afis spectacol Turandot
Turandot

Inițiată în anul 2002, Campania Artiștii pentru Artiști este realizată în parteneriat cu teatre din București și din țară. Instituțiile implicate în acest demers programează spectacole sub semnul Campaniei, în perioada martie – aprilie a fiecărui an, direcționând sumele provenite din vânzarea biletelor către Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit în sprijinul artiştilor care se confruntă cu probleme de sănătate sau de existență. Detalii, pe site-ul UNITER, în secțiunea dedicată. Biletele pentru spectacolul Turandot sunt disponibile online, pe platforma bilet.ro, precum și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Strada Academiei, nr. 28).

„O trupă de actori ne readuce la viață această poveste, într-un spectacol care provoacă imaginația spectatorilor să pătrundă în lumea prințesei Turandot. O lume dominată de frică și de ură dar care, ca în orice poveste care merită povestită, are șansa de a se schimba. Vă invit să ne fiți alături în această călătorie în trecut și poate că astfel prezentul ni se va arăta într-o lumină diferită!” (Sânziana Stoican)

afis Turandot
Turandot
Din lumini picturale și umbre de sunet, Turandot dezvăluie o lume misterioasă care îmbină elemente inspirate din cultura chineză și din tradiția commediei dell’arte, cu detalii subtile de storytelling și inserții de realism psihologic un melanj unic, pus în valoare de scenografia semnată Valentin Vârlan.

Actorii sunt naratorii și personajele enigmaticei povești pe care spectatorii sunt provocați să o descifreze cu cheia propriei imaginații pentru a descoperi o altfel de poveste de iubire, cu îndrăgostiți cum numai o dată la o mie de ani poți întâlni.

Pe 27 martie 2019, începând cu ora 18:00, fascinanta lume a Chinei Antice își va deschide porțile la Teatrul EXCELSIOR, în acompaniamentul instrumentelor muzicale tradiționale. Spectatorii sunt invitați într-o călătorie senzorială, oferită cu sprijinul Institutului Confucius din Cadrul Universității din București.
afis Turandot
Turandot

Ceremonia ceaiului, demonstrațiile de caligrafie pe hârtie de orez, costumele, măștile tradiționale și lampioanele vor încânta simțurile, iar gusturile orientale de la Orașul Interzis vor aduce un plus de savoare unei experiențe de neuitat.

Turandot după Carlo Gozzi
Regia: Sânziana Stoican | Scenografia: Valentin Vârlan
Distribuția: TurandotDana Marineci; Kalaf – Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu; AdelmaCamelia Pintilie / Altoum / Ismaele Alex Popa; Ta – Mircea Alexandru Băluță; PaMihai Mitrea; ZelimaOana Predescu; SchirinaMihaela Trofimov; BarachOliver Toderiță

Light design: Costi Baciu și Cristian Niculescu | Ilustrația muzicală: Sânziana Stoican
Regia tehnică: Andreea Ghiciu / Dana Popescu

 Biletele pentru spectacolul Turandot sunt disponibile online, pe platforma bilet.ro, precum și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Strada Academiei, nr. 28).