Spectacolul ,,Sărutul”, în regia lui Horațiu Mihaiu-19 februrie 2019

0
66
Constantin Brâncuși - Sarutul afis

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Liga Culturală „Fii Gorjului”, Asociația „Acasă la Brâncuși” și Teatrul Odeon vă invită marți, 19 februarie 2019, de la ora 19.00, la sala Majestic a Teatrului Odeon, de Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, la un eveniment închinat zeului țăran din Hobița Gorjului, un spectacol despre acel Brâncuși al esențelor, al elementelor-simbol ce se înfățișează spectatorilor prin gesturi, mișcare, imagini.

Sărutul”, în viziunea regizorului Horațiu Mihaiu, urmărește să decodifice izvoarele inspirației lui Constantin Brâncuși, fără a încerca să ofere un răspuns cert. În acest sens, parcurgând momente esențiale din biografia sa, găsim destule elemente care ar fi putut constitui surse de inspirație pentru opera sa de geniu.

„Sărutul” brâncușian, venit  ca o reacție la „Sărutul” lui Rodin, întrupează și momentul ruperii artistului de academismul francez și al nașterii sculpturii moderne, pe care Brâncuși o va impune în lume.

Se adresează ochiului spectatorilor, lucrează senzorial prin imagini teatrale, expresivitate corporală, sunet și culoare, încercând să redea publicului emoția gestuală a sărutului. Un eseu vizual teatral care evită festivismele, omagiul teatral gratuit, adresându-se  în special simțurilor.

Menționăm faptul că spectacolul a fost vizionat în luna ianuarie (12 ianuarie) de juriul național UNITER.

Bilete pe: http://www.teatrul-odeon.ro/stagiune/program