Asociația Macaz și incubator107 lansează spectacolul internațional de teatru labirint LOST pe 13 septembrie, de la 20.00, la Gura Portiței. Acesta face parte din training-ul Sensory Labyrinth Theatre, The Mindmap of a Community, un proiect finanțat de Programul Tineret în Acțiune.

Dacă vrei să participi, trimite un email la adresa noi@incubator107.com și argumentează de ce vrei să vii. Invitația este gratuită și nu presupune cazare sau transport până la Gura Portiței.

1148060_10151554889521782_838270817_n

 

Performance-ul de labirint senzorial este condus chiar de Iwan Brioc, regizor galez și inițiatorul acestei metode de educație nonformală. Acesta spune despre spectacol: „Când ai fost ultima oară pierdut? Nu doar nesigur încotro mergi, ci rătăcit în sensul în care nu știi unde se termină persoana ta și unde începe lumea. Intri în labirint și ți se dezmeticesc simțurile. Pășești în urmele unui om pierdut, naufragiat pe țărmuri izolate, într-o aventură. Ești brusc personaj într-o poveste care poate fi comedie, tragedie, un quest de la zdrențe la comori, o renaștere și poate un monstru care trebuie învins.

Ca membru al rețelei internaționale The Republic of the Imagination, incubator107 aduce împreună 28 de participanți din Italia, Macedonia, Portugalia, Bulgaria, Țara Galilor,  Bosnia, Serbia și România. Labirintul senzorial este o metodă de educație nonformală care cercetează relația dintre simțurile noastre, lumea din jur și universul nostru interior, în ce fel acestea pot să se întrepătrundă și să formeze o stare de echilibru. Training-ul reprezintă un proces transformațional, care ne ajută să conștientizăm cine suntem și cum trăim. Prin teatru labirint învățăm să retrăim aici și acum, cu uimirea și bucuria unui copil.

Iwan Brioc este regizor și trainer în cadrul rețelei internaționale The Republic of the Imagination. De 20 de ani, Iwan explorează posibilitățile teatrului comunitar: teatru forum, Rainbow of Desire, teatru legislativ. Iwan este inițiatorul și principalul trainer al metodei Sensory Labyrinth Theatre.

Mai multe informații despre cazare aici: http://guraportitei.wordpress.com/descriere-statiune/. De asemenea, există posibilitatea cazării la cort. Ultimul vapor din Jurilovca până în Gura Portiței pleacă vineri la ora 18.00, costul 60 lei/pers, dus-întors.

Comentarii

comentarii