Spectacolul ARCUB „Cutia Pandorei” cu Mariana Mihuț și Șerban Pavlu se joacă la Teatrul Bulandra

0
179

 „Cutia Pandorei”, o producție marca ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale, în regia lui Felix Alexa, cu Mariana Mihuț și Șerban Pavlu va avea următoarele reprezentații la Teatrul Bulandra, Sala Izvor (Liviu Ciulei), în datele de 7, 16 și 19 aprilie 2016, de la ora 19:00.

Felix Alexa, unul dintre cei mai importanți regizori români ai momentului, reușește să pună în scenă un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, stări emoționale extreme și un final surprinzător.

Spectacolul „Cutia Pandorei” de Katalin Thuroczy, jucat cu intensitate maximă de Mariana Mihuț și Șerban Pavlu, surprinde o incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu spontaneitate de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă.

Cu o regie excepțională și un dinamism surprinzător „Cutia Pandorei” este un amestec de comedie și dramă, un spectacol despre ratare și obsesia trecutului. Un eseu despre iluzia fericirii.

Felix Alexa: «M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul.

Teatrul ca mod de a trăi intens.

Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil.

Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”,  un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti.

Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa.

Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane.

„Cutia Pandorei” este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant… »

Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară. A scris peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.

Info: 

Cutia Pandorei

de Katalin Thuroczy

Traducerea: Anamaria Pop

Cu: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu

Scenografia:  Andrada Chiriac

Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa

Asistent regie și regie tehnică: Cristina Giurgea

Durata spectacolului: 1h 30

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Teatrului Bulandra sau de pe site-ul www.bulandra.ro

Preţuri (Casa de bilete Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, Sala Toma Caragiu și Studio Space): 60 lei (Categoria Premium), 40 lei (Categoria I) și 20 lei (Categoria II).

Urmăriți-ne pe:     

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: Cărturești, BlitzTv, TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro.

 

Persoană de contact (presă):

Alexandra SĂNDULESCU— Asistent PR

0751.491.921| alexandra.sandulescu@arcub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.