Spectacole la Teatrul Coquette în zilele de 18-19 februarie

0
86

Sambata 18 februarie 2017  la ora 19.00

MOȘTENIREA de Lucia Verona

Olga Delia Mateescu este „moștenitoarea” de la Teatrul Coquette. Mireille Petit, o femeie misterioasă și plină de farmec își îndeplinește visul de o viață, acela de a locui în Paris și a fi cetățean francez. Ce a sacrificat ea pentru acest vis? A devenit captivă în propriul vis, fără a mai exista cale de scăpare și e ca și o pasăre într-o colivie de aur.

În urma unei călătorii în Martinica, o sora se substituie celeilalte, mizând pe asemănarea fizică dintre ele. De aici încep să apară pericolele de a fi descoperită și acum trecutul secret al surorii o ia prin surprindere, punând-o în situații care mai de care mai dificile. Ea ține un jurnal video pentru a-și alina singurătatea. Cui i se poate destăinui?

„Moștenirea” de Lucia Verona este un spectacol plin de surprize și mister, elegant, o combinație între comedie, drama și mister, un spectacol cu gust de șampanie. În ce constă moștenirea? Cine, ce și de la cine moștenește?

Cu: Olga Delia Mateescu

Scenografia: Daniel Divrician

Regia: Ingrid Bonța

 

Duminica 19 februarie 2017  la ora 11.00

Prințesa și bobul de mazăre

Spectacolul este pus în scenă după frumosul basm scris de H.C. Andersen, cu un umor adecvat copiilor.
Prințul (puțin mofturos, fie vorba între noi) trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Cum își găsește prințul perechea, dacă el nici nu vrea să audă de însurătoare? Se pare că nici una dintre prințese nu este cea potrivită, pentru că el își dorește o prințesă adevărată. Cum se poate dovedi că o prințesă este prințesă adevărată?
Se întâmplă însă un șir întreg de coincidențe, care fac ca într-o seară, pe furtună, la poarta palatului să bată o frumoasă fată. Să fie ea oare cea aleasă? La ce probe este supusă? Vom vedea dacă împărăteasa va reuși să ridice blestemul ursitoarei asupra prințului.
Un spectacol care readuce în prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilăriei. Îi invităm pe copiii de toate vârstele să se bucure de el!

Distribuție: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă si Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

 

Duminica 19 februarie 2017  la ora 18.30

Chororo – muzica Europei dincolo de prejudecati

Lansarea filmului de animatie de scurt metraj “Chororro” va avea loc in aceeasi seara cu spectacolul “Magnolii si Cianura” de Olga Delia Mateescu, si va invitam la o seara culturala, destinsa, la un ceai cald, si la o seara cu mult mult umor. Sunteti asteptati incepand cu ora 18.00  la Teatrul Coquette. In foaier va avea loc proectia filmului, iar apoi sunteti invitati in sala de spectacol.

Filmul de animatie Chororo dezvolta povestea unui baiat de etnie rroma, care in timpul celui de-al doilea razboi mondial, calatoreste de la Bucuresti la Paris, printr-o Europa sfasiata de razboi, sperand să isi gasească idolul: renumitul chitarist de jazz, Django Reinhardt. Calatoria ii va schimba viata pentru totdeauna…

Filmul, in regia lui Valentin Urziceanu, este o aventura in timpul anilor ‘40 cand a fost o situatie delicata, in special pentru evrei și romi, care au fost perceputi diferit, in functie de zona geografica. Productia de animatie reda cu exactitate acele vremuri tulburi, acest lucru fiind posibil gratie unui proces de documentare. In acest proces au fost colectate scrieri, documente si fotografii care au fost redate cu fidelitate, cum ar fi traditiile si obiceiurile romilor, muzica compusa si interpretata de ei, muzica specifica a altor popoare din Europa, arhitectura, imbracaminte si viata si muzica lui Django Reinhardt.

Proiectul „Chororo – muzica Europei dincolo de prejudecati” are drept scop promovarea diversitatii in cultura si arta din patrimoniul cultural european, createrea dialogului cultural si protejarea identitatii europene prin intelegerea diversitatii culturale. Acesta a fost finantat printr-un grant din Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernului Romaniei, programul PA17 / RO13 . Producatorul, ABI-Fundatie, cu sprijinul partenerului sau norvegian, Romers Rettigheter – un ONG care are ca activitate principala protejarea drepturilor romilor, a dorit sa creasca gradul de constientizare a diversitatii culturale, promovarea educatiei prin arta si cultura la un public mai larg, sa consolideze dialogul intercultural si sa sporeasca si sa promoveze istoria culturala a minoritatilor prin documentarea istoriei si a patrimoniului cultural european.

Duminica 19 februarie 2017  la ora 19.00

Magnolii și Cianură de Olga Delia Mateescu

O comedie polițistă, un spectacol labirint dar nu unul spatial ci unul cu ițe și ațe încurcate. Care sunt suspecții? Care este criminalul sau criminalii sau criminala sau criminalele? Care sunt indiciile?

Teatrul Coquette vă propune o mică excursie în lumea misterelor. Cineva raportează găsirea unui cadavru, care dispare brusc până la venirea poliției. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care raman nerezolvate?

Un mic indiciu: sunt implicate persoane sus-puse, ceea ce face acest caz și mai special și mai delicat. Încă un indiciu: un eveniment trecut este dezgropat. Se deschide dulapul din care mai cade câte un schelet.

Cu: Monica Petcu, Gabriela Niță, Alexandru Mandu și Orodel Olaru

Regia: Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

Biletele pentru toate spectacolele pot fi cumpărate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, BiletFan, Blt.ro, Mystage și EventBook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.