sâmbătă, iunie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăSpectacole invitate pe scena Galei HOP 2018

Spectacole invitate pe scena Galei HOP 2018

Ediția a 21-a, 3 – 6 septembrie 2018, Vox Maris Grand Resort, Costineşti

Gala Tânărului Actor este și un concurs, și un cadru de formare prin mentorat pentru tinerii artiști, dar și un inedit mic festival. Pe scena galei, serile, după ateliere, după repetiții, după momentele din concurs, publicul și tinerii participanți sunt invitați să urmărească spectacolele Galei HOP.

În seara primei zile de HOP, luni, 3 septembrie de la ora 22.00, după evoluţia concurenţilor, intră în scenă CRUD – un spectacol în cadrul proiectului teatral independent After Hop, dezvoltat de platforma culturală Frilensăr, în parteneriat cu UNITER și Asociația Green Hours.

Scenariul aparține lui Daniel Chirilă, coregrafia este semnată de Ștefan Lupu, scenografia de Andreea Tecla, iar costumele au fost create de Maria Mădălina Niculae. Regia poartă semnătura Ștefan Lupu și Daniel Chirilă. Producția îi are în distribuție pe tinerii actori finaliști ai Galei Tânărului Actor HOP din anii 2016 și 2017, printre care: Adriana Aldea, Adrian Dima, Alex Cătănoiu, Cosmina Olariu, Oana Predescu, Alex Popa, Paul Radu, Eliza Teofănescu, Ștefan Craiu, Tiberiu Enache, Tudor Morar, Nicole Burlacu, Irina Sibef. Spectacolul a fost prezentat la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași și la Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca.

CRUD vorbește într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani. Spectacolul este alcătuit din patru tablouri create în urma unei documentări istorice a echipei de creație asupra a patru încercări ale tinerilor ultimului secol, încercări recurente care se regăsesc și în societatea zilelor noastre.

CRUD este un puzzle de emoții și realități ficționate prin dramaturgie, coregrafie și elemente vizuale, creat în jurul feminismului interbelic, cenzurii în teatru din perioada comunistă, revoltelor sociale din ‘89-’90 și a apatiei contemporane.

Marți, 4 septembrie de la ora 22.00, Gala HOP prezintă 9 piese remixate – concert de Alex Ștefănescu, și el participant la Gala HOP în anul 2014. Concertul înseamnă 9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui.

Alex Ștefănescu pătrunde în lumea marilor creații dramatice cum ar fi „Romeo și Julieta”, „Hamlet”, „O scrisoare pierdută” și altele, într-un fel neașteptat și original. Cine le-a citit, le redescoperă într-o lumină surprinzătoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde poftă de a merge la bibliotecă sau măcar de a căuta filmul pe IMDB.

Miercuri, 5 septembrie, de la ora 22.00, actorul Ion Caramitru alături de violoncelistul Adrian Naidin, aduce pe scena Galei HOP spectacolul Vorbe, vorbe, vorbe – un spectacol de poezie şi muzică, un spectacol-confesiune creat în jurul poeziei lui Nichita Stănescu şi a prieteniei care i-a legat profund, ani de zile.

Fiecare reprezentaţie a acestui spectacol a fost o întâlnire emoţionantă cu publicul, actorul Ion Caramitru având mereu câte o surpriză pentru spectatorii săi. În această călătorie poetică, Ion Caramitru este acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin, un nume sonor al generaţiei sale de muzicieni. Vibraţia dramatică a violoncelului său face parte din această minunată poveste despre cuvânt şi sunet.

În ultima seară de la Costinești, joi, 6 septembrie, ora 18.00, înainte de aflarea câștigătorilor, pe scena Galei HOP urcă Florin Piersic Jr., adică un singur actor și 13 personaje: Freak Show!

Realizat după un material scris de Florin Piersic jr, în regia și interpretarea sa, Freak Show este un one-man-show unic în România, un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură. O evoluție cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. Un spectacol care încântă audiența prin versatilitate actoricească, amestec fin de umor, sensibilitate şi chiar cinism.

Miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător de film sau profesor, acestea sunt doar câteva dintre cele 13 personaje pe care Florin Piersic Jr. le va aduce în lumina reflectoarelor la Vox Maris Costinești, în ultima zi a Galei Tânărului Actor HOP.

În perioada 3-6 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro! Puteţi vota pentru aproape 24 de ore începând cu 5 septembrie, ora 22.00, când se va termina concursul şi până în 6 septembrie, ora 20.00 când va începe festivitatea de premiere.

RELATED ARTICLES

Most Popular