miercuri, noiembrie 30, 2022
Recrutare IQool
AcasăComunitateEvenimenteSpectacole de teatru și ateliere de film și teatru senzorial-labirint pentru liceenii...

Spectacole de teatru și ateliere de film și teatru senzorial-labirint pentru liceenii din București

Începând cu luna septembrie, Teatrul Apropo s-a concentrat pe implicarea comunității de liceeni din sectorul 2 în descoperirea ariei urbane, a oamenilor și a specificului acestuia.

Prima întâlnire a acestora cu Teatrul a fost prin spectacolul Cercurile Încrederii, care a avut două reprezentații cu intrare liberă. Spectacolul, scris și regizat de Radu Popescu, surprinde viața a cinci adolescenți aflați în trupa de teatru a liceului, care se confruntă cu problemele specifice vârstei, dar și cu o relație nepotrivită și un raport lipsit de etică din partea profesorului coordonator.

Al treilea eveniment deschis publicului larg a fost spectacolul de teatru senzorial – labirint Minotaur de sector 2 realizat chiar de liceeni sub coordonarea lui Adrian Ciglenean. Aceștia au prezentat, pe rând, pentru câte un spectator (parcursul fiind individual) un traseu – labirint în Primăria Sectorului 2.

Deoarece implicarea activă a comunității în revitalizarea vieții culturale a Sectorului 2 a fost unul dintre obiectivele noaste, am reușit să prezentăm, chiar în incinta liceelor, două spectacole în premieră: Viața e minunată! de Dorin Eugen Ionescu și Fake News de George Rotaru. Fiecare spectacol a avut 2 reprezentații, iar liceenii au dat dovadă de mare interes și curiozitate, fiind prezenți într-un număr foarte mare.

Pentru o participare activă la actul cultural, tinerii au luat parte la atelierul de film Perseidele și, ghidați de traineri profesioniști, au reușit să realizeze propriile lor scurt-metraje. Acestea au putit fi vizionate în Instituțiile partenere, după cum urmează:

Luni, 14 noiembrie

10:50 Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”

13:00 Colegiul Național „Mihai Viteazul”

Marți, 15 noiembrie

10:00 Colegiul Național Școala Centrală

13:30 Colegiul Național „Cantemir Vodă”

Acestea vor apărea în curând pe canalul de youtube al Teatrului Apropo.

În încheiere, sunteți invitați pe data de 27 noiembrie, ora 13:00 și la premiera oficială a spectacolului Viața e minunată de Dorin Eugen Ionescu la sediul Teatrului Apropo: Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 8. Acesta prezintă povestea de dragoste a unui celebru cuplu de la Hollywood care se confruntă cu dezechilibrul dintre viața personală și cea profesională.

Accesul la toate evenimentele din proiectul Teatrul Apropo în comunitate este liber.

Bilete pentru premieră se găsesc pe: https://eventbook.ro/film/bilete-viata-e-minunata și https://www.mystage.ro/spectacole/viata-e-minunata-3753?af=41.

Licee partenere: Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Cantemir Vodă”, Colegiul Național Școala Centrală.

Proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 2 București

Contact:

E-mail: comunicare@teatrulapropo.ro

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular