luni, ianuarie 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruSpectacol de muzică și poezie la Teatrul Evreiesc de Stat

Spectacol de muzică și poezie la Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită sâmbătă 20 mai, ora 22:00 la un spectacol special de muzica si poezie, prezentat în cadrul evenimentelor ce vor avea loc în proiectul Noaptea muzeelor, la sediul Muzeului National al Literaturii Romane, Strada Nicolae Cretulescu, nr.8.

Spectacolul realizat pe versurile poeților Ștefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr propune o incursiune în universul (amenințat  cu distrugerea) relației dintre bărbat și femeie. Centrul acestui univers este femeia.

“Femeia ce asistă neputincioasă la catastrofele lumii. Femeia “protejată”, “menajată” de focul deschis al războaielor.  Femeia care are datoria de a aduce pe lume viață și  căreia i se pretinde iubire în toate formele.  Femeia are drepturi: dreptul de a-și plânge soțul, copiii, frații, dreptul de a-și striga disperarea în cuvinte, versuri, melodii meșteșugit alese, compuse. Toate acestea sunt până la urma locuri comune și clișee contrazise brutal de realitatea cruntă a războaielor. În orice epocă, în orice timp, sub orice pretext, cu orice deznodământ, la orice vârstă,războaiele transformă femeia în bocitoare. Urcată pe un piedestal iluzoriu de speranțele noastre, războiul,  ambițiile și conflictele sociale, politice, religioase o vor spulbera, transformând “esența vieții”  în cenușă.” (Maia Morgenstern)

Spectacolul “De la muntele Sinai la muntele lui Venus” acordă o atenție deosebită poeziei feminine, având-o ca invitat special pe doamna Ștefania Mihalache,  laureată a premiului Matei Brâncoveanu pentru literatură 2016.

„Cartea Ștefaniei Mihalache are precizia celor mai sofisticate ecografe de ultimă oră care pot reda cu finețe ce se întâmplă pe dinăuntrul corpurilor, țesuturilor, minților legate între ele prin cordoane nevăzute.” (Svetlana Cârstean)

Intrarea este libera, în limita locurilor disponibile!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular