vineri, mai 24, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipSpeakeri care revoluţionează piaţa diamantelor cu tehnologii deep tech şi cursuri despre...

Speakeri care revoluţionează piaţa diamantelor cu tehnologii deep tech şi cursuri despre cum se realizează o casă inteligentă şi un asistent virtual, la Codiax 2018

La Codiax 2018 vin în premieră în România, Leanne Kemp, fondatoarea unei companii care cu ajutorul tehnologiei blockchain supraveghează piaţa tranzancţiilor de diamante din întreaga lume şi Victoria Albrecht, cea care a pus bazele unei companii care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta să se dezvolte afaceri globale precum Coca Cola sau Airbus să se dezvolte.

Cum construiești un sistem interconectat pentru o casă inteligentă? Dar un chatbot? Dedicat tehnologiilor viitorului și progreselor făcute cu ajutorul deep tech, evenimentul aduce opt sesiuni practice tehnice pentru developeri și ingineri software. Codiax va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 15– 16 noiembrie, la Hotel Opera Plaza.

Codiax îşi menține promisiunea de a facilita transfer de cunoștințe între lideri de top din domenii precum inteligența artificială, realitatea virtuală, tehnologii 3D, blockchain, IoT şi Industry 4.0 şi participanți, iar cel mai bun mod în care acesta se poate realiza este prin prezentări şi workshop-uri tehnice.

Ea este una dintre cele 50 cele mai influente femei din Europa în domeniul tehnologiei și prima femeie care deține titlul de Antreprenor Șef al Queensland-ului, al doilea cel mai mare oraș din Australia. Leanne Kemp a fondat și conduce Everledger, o companie care folosește într-un mod inovativ tehnologia blockchain pentru a combate frauda și furturile de pe piața produselor de lux cum ar fi diamantele, rubinele și aurul. Compania sa valorează peste 50 de milioane de dolari.

Pe scena Codiax va urca și Victoria Albrecht, director a Springbok AI, o companie din Anglia care ajută giganți precum Coca Cola, Airbus sau Henkel să se dezvolte cu ajutorul tehnologiilor viitorului precum inteligență artificială, machine learning sau chatbots.

Stiați că 27,2% dintre specialiștii IT&C din România sunt femei? România ocupă locul doi în Europa în privința ponderii femeilor în rândul specialiștilor în tehnologia informației, potrivit Eurostat. Marea Britanie, însă, locul în care cele două antreprenoare și-au deschis companiile se află abia pe locul 15.

 

Sesiuni practice pentru crearea asistenților virtuali și a unei case inteligente predate de speakeri internaționali, lideri în domeniul deep tech, îi așteaptă pe cei 350 de participanți în prima zi a evenimentului.

Până în 2023 se preconizează o creștere cu 30% a companiilor care vor utiliza chatbot-urile în interacțiunea cu clienții. Utilizând inteligența artificială acești asistenţi virtuali pot să ușureze și să grăbească procesul de vânzare al unui produs. Se estimează că piața globală a chatbot-urilor va crește de la 367 de milioane de dolari în 2017 la peste 2 miliarde de dolari în 2024.

În contextul unei astfel de analize Codiax a creat un workshop tehnic unde cei 350 de participanți vor învăța care este cel mai eficient limbaj de programare pentru realizarea unui chatbot. Karol Przystalski, CTO și fondator al Codete, o companie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții pentru creștera firmelor, va susține workshop-ul de 90 de minute. Printre clienții Codete se numără NFL și Kia Motors.

Casele inteligente nu mai sunt un mit ci o realitate în plină dezvoltare. 67% dintre oamenii care dețin un device smart au și o locuință cu cel puțin un TV, un termostat și frigider interconectate, potrivit unui studiu realizat de compania americană, Clutch.  27% dintre ei dețin cel puțin un asistent virtual precum Google Home sau Amazon Echo.

 

Florin Baroga, Software Developer la Macadamian va un susține un workshop prin care își propune să îi învețe pe developeri cum să își transforme locuința într-o casă inteligentă dezvoltând propriul sistem de interconectivitate.

Biletele de tip Regular se pot cumpăra online de pe www.codiax.co. Până în 9 Noiembrie, puteți beneficia de prețul de €129 pentru biletul care include accesul doar la conferință (16 noiembrie) și €189 pentru pachetul care permite accesul atât la sesiunea de workshop-uri (15 noiembrie), cât și la conferință.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Codiax și se implică activ în dezvoltarea technologiei viitorului: Crossover, Betfair, Steelcase, Metro Systems, Macadamian, Endava, Halcyon Products.AI, Silexica, We are Crafting Software, Telenav, Spyhce, 3 Screen Solutions, Accesa.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular