Proiectul Soundsphere a revenit în luna Mai cu un dublu release, compilații ce pot fi descarcăte gratuit în format digital de pe paginile de Bandcamp Soundsphere.ro și Dap Station (SUA). Lansarea va avea loc Sâmbăta, 20 iunie la Tete-a-Tete – Coffee Art & Chill, alături de cei de la Ambientalica Crew.

Event Facebook

Andrei Barbu (Atouck), curatorul acestui inovator proiect muzical, propune din nou, o nouă combinație eclectică de stiluri muzicale care depășesc dimensiunile tipice promovate pe scena muzicală românească. Andrei consideră că Soundsphere este un set de “compilații cross-genre. Pe ele se găsesc producatori de hip hop, dub, electronică, trip-hop, ambient, techno… Pe scurt, se lasă barierele jos atunci când vine vorba de creativitate. E vorba de unitate, participare, și o abordare outside the box”.

Soundsphere7-Artwork-Lia.Stefanescu

Primul album lansat, al șaselea din proiectul Soundphere, numit Soundsphere Ambient Archive, adună tehnici și idei care sunt concentrate într-o colecție de sunete ce alternează eteric stiluri ca: downtempo, ambient, chill-out, drone, psychedelic.

Utima compilație lansată recent, Soundsphere 7, reprezintă un blend de ritmuri și stiluri urbane. De la trip-hop, hip-hop, dubstep până la breaks, drum ‘n bass și chiar IDM.

Compilațiile sprijină artiști independenți din România, Republica Moldova, Japonia, Franța, Suedia, Danemarca, Germania, Olanda și multe alte țări.

Soundphere va continua sa promoveze un spectru larg de muzică electronică și dorește să interacționeze în continuare cu toți cei care doresc să exploreze o varietate complexă de stiluri și genuri muzicale, depășind astfel barierele muzicii comerciale.

logo-SS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here