Sore Mihalache: „Am înțeles că ține de mine să punctez cât fac parte din showbizz și cât la sută sunt artist”

0
2690

A devenit mult prea simplu pentru cineva să facă parte din industria muzicală și să fie numit un artist. E mai complicat de atât. E ca și cum ai spune că ai înfipt un steag în vârful Everestului, când tu de fapt l-ai escaladat abia până la jumătate. E nevoie de muncă, de răbdare, tenacitate, ambiție și, mai mult decât atât, pentru a fi considerat un artist în toată regula e nevoie să fii diferit de ceilalți. Să fim sinceri acum, de ce am vrea ca toți artiștii să fie decupați la fel? Tocmai pentru că ești artist, înseamnă prin excelență că tu reușești să captezi atenția și admirația celorlalți într-un mod în care altcineva nu poate. Și acest lucru se obține numai dacă prin ceea ce faci (muzică, actorie, sau orice altceva) you bring something else on the table.

Acum că știm cum stă treaba, aș vrea să o cunoașteți mai bine pe Sore Mihalache, o tânără artistă pe care o poți confunda doar dacă ești legat la ochi și te afli într-o cameră soundproof. Asta pentru că s-a făcut cunoscută pentru stilul ei, vocea, originalitatea și prin munca propriu-zisă care a propulsat-o unde e acum. Are toată atenția noastră și din acest motiv am vrut să aflu mai multe despre ea. Iată despre ce am discutat.

1.​ Ce o face pe Sore să fie diferită de restul artiștilor?

Mie îmi place să cred că diferiți, în adevăratul sens al cuvântului, suntem toți. În ceea ce mă privește, eu nu merg după trend, ci după feeling. Asta se aplică în absolut tot ceea ce fac, toate deciziile pe care le iau se bazează pe feeling. Desigur, poate uneori a părut că am dat greș, însă eu nu am avut regrete.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qf_Thf-rxFQ[/youtube]

2. ​Cum se împacă actoria cu muzica?

Se împacă de minune. Mi s-au lărgit orizonturile și datorită actoriei, inspirația mea artistică a crescut.

3. ​Ce crezi că este mai solicitant: să filmezi sau să fii pe scenă în fața mulțimii?

Ambele sunt solicitante, însă în fața mulțimii nu ai parte de dubla doi. Ești acolo, atunci și trebuie să fii cea mai bună variantă a ta, din prima.

11138631_10152793040196409_4526012333357156726_n

4. ​În care dintre cele două, actorie și muzică, te simți ca peștele în ocean? 

Amândouă mă împlinesc diferit și de aceea e tardiv să mai aleg, au trecut câțiva ani de când le fac pe amândouă cu plăcere și îmi place așa.

5. ​Care au fost momentele în care ai simțit că nu ești apreciată pentru ceea ce faci?

Din fericire, nu au fost momente în care să nu mă simt apreciată, însă la începutul carierei am dat peste provocări, impasuri, încât la un moment dat mi-a trecut prin cap cum că poate nu e locul meu aici. Însă am continuat să fac ceea ce făceam și să creez lucruri în care credeam și iată că până la urmă a dat roade.

6.​ Cum s-a schimbat viața ta de când ești în showbizz-ul românesc?

Showbizz-ul nu îmi place, dar arta da. Am înțeles acest lucru după un timp, am înțeles că ține de mine să punctez cât fac parte din showbizz și cât la sută sunt artist. Pentru că, să recunoaștem, sunt multe persoane ancorate în această industrie fără a fi cu adevărat, artiști.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=q5qXTif2XE8[/youtube]

7. ​Ce lucru ciudat ai descoperit despre industria asta?

Că te mănâncă de viu dacă nu ești atent.

8.​ Cât de diferită e industria muzicală în realitate față de ce vedem noi la televizor?

Nu știu dacă la televizor se vede câtă muncă e în spatele unui video de trei minute sau câte luni se lucrează pentru un album. Nu se vede ce simțim noi când suntem pe scenă, nu se vede emoția dinainte de a urca pe scenă. Oamenii cu adevărat sinceri care vibrează la unison cu tine, nici asta nu se simte. E mult mai frumos în realitate însă, sunt și multe părți grele care nu se văd și probabil nu se vor vedea niciodată la TV, tocmai pentru că această industrie e un miraj.

11096400_10152782601006409_4013271486189456261_n

9.​ Când se pune problema unei melodii noi, ți se atrage atenția că ea trebuie să aibă versuri interesante sau linia melodică să fie catchy, chiar dacă tu nu spui mare lucru?

Se clasifică piesele mele pentru descrierea asta? Noapte caldă, Magnet de frigider, Dor să-ți fie dor sunt exemple de piese care au avut parte de succes, cu versuri interesante, metaforice, care spun o poveste, clipuri sugestive și linii melodice catchy. Eu mă implic în toate piesele mele, în compoziție, linie, versuri alături de echipa mea, așa că niciodată nu se va pune problema de „tu nu spui mare lucru”.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qPsu2uf7Tho[/youtube]

10.​ Ce trebuie să îți transmită o melodie pentru ca tu să o consideri faină? 

Dacă vorbim despre melodiile altor artiști, mie, personal, trebuie să îmi transmită o stare. De aici pleacă totul. De exemplu, Sam Smith – Not the only one este o piesă care mă „ia în brațe” (așa definesc eu sentimentul de familiaritate atunci când ascult o piesă bună) de la început, de când intră chitara. Nu există o regulă, uite de exemplu Disclosure – Make me lose my mind. Sunt convinsă că nu mulți au înțeles de la început versurile sau mesajul piesei, însă instrumentalul le-a dat starea despre care versurile cântă. O piesă bună este o piesă cu pachetul complet. Muzica trebuie să vorbească pentru versuri și invers.

11.​ Mai întâlnești oameni care vor ca LalaBand să se reunească?

Sunt mulți puști care sunt nostalgici după vremurile acelea, pentru că au crescut cu noi, însă acum fiecare merge pe drumul propriu, maturitatea și-a spus cuvântul.

1517434_10152521400381409_6225811909654200285_n

Pe Sore o puteți urmări pe pagina oficială aici.

Sursă foto: arhivă personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.