Social Gym se alatură anul acesta campaniei „Pe urmele lui Mos Craciun” inițiată de Asociația „Tara Tinerilor Uniți” (ATTU) ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2016.

Dintre țările europene, România are printre cele mai multe cazuri de sărăcie si excluziune socială, în special în randul copiilor si romilor, conform unui raport elaborat de Comisia Europeană in 2016. Lipsurile materiale grave continuă să reprezinte o provocare pentru o treime din familii, care nu își pot permite produse considerate vitale pentru un trai decent.  În ciuda faptului că elevii din zonele rurale au rate de școlarizare în învățământul professional și ethnic mai ridicate decat cei din zonele urbane, lipsa liceelor specializate  limitează nivelul de calificare în acest sector.

În cadrul campaniei vor fi sprijiniti peste 580 de copii din Prahova, Buzău, Vrancea, Vaslui si Iași cu pachete alimentare pentru familie si pachete speciale pentru copii (rechizite, jucării, dulciuri, îmbrăcăminte, încălțăminte și alte materiale necesare). Copiii provin din familii defavorizate, extrem de sarace ce prezintă risc de abandon școlar timpuriu și de excluziune socială.

Pentru că dincolo de a aduce spiritul sărbatorilor de iarnă în fiecare comunitate defavorizată este importantă si educarea copiilor, în perioada 17 – 18 decembrie, voluntarii campaniei vor organiza în fiecare comună activități educaționale si teatru forum.

Caravana va ajunge în urmatoarele localități: Jud. Prahova – Comuna Jugureni, Buzău – Comuna Viperești, Jud. Vrancea – Comuna Urechești, Jud. Vaslui – Comuna Voinești, Jud. Iasi – Comuna Victoria.

Dacă dorești să te alături campaniei „Pe urmele lui Moș Crăciun”, te așteptăm cu mare drag la Social Gym (Str. Logofat Tautu, nr. 66, Bucuresti) cu un cadou pentru copii.

Urmărește evenimentul de pe Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile privind colectarea donațiilor.

Până în prezent, s-au alăturat campaniei urmatorii parteneri: Pepsi, Auchan, Cofetăria Sweet Evy, Carrefour, Editura CABA, Școala 119, Școala 165, Școala 309, Școala 178, Direcția de Taxe si Impozite Sector 4, Primăria Sectorului 4, AEGEE București.

DESPRE SOCIAL GYM

Social Gym este rezultatul unui parteneriat între 2 structuri de economie socială înființate de Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, respectiv Asociația pentru Inovare Socială în cadrul proiectelor „SOCEC.NET – Rețeaua economiei sociale” și „Întreprinderi Sociale Responsabile”. Deschis în zona Timpuri Noi, Social Gym este un concept nou si inovativ, fiind primul club non-profit de fitness și aerobic care iși propune ca prin programele de sport, programele sociale si evenimentele organizate să promoveze un comportament responsabil al membrilor față de comunitate.

DESPRE ASOCIAȚIA „ȚARA TINERILOR UNIȚI” (ATTU)

Asociația „Țara Tinerilor Uniți” (ATTU) este o organizație nonguvernamentală a cărei misiune este identificarea corectă și susținută a nevoilor cu care se confruntă comunitatea și, totodata, atragerea resurselor necesare pentru  soluționarea acestor nevoi.banner-pe-urmele-lui-mos-craciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here