Site-uri de unde poți descărca cărți în limba română, gratuit și fără înregistrare

  0
  134809
  cărți

  Cheful de lectură poate fi alungat de mai mulți factori: (1) nu vrei să îți cheltui banii pe o carte; (2) cerințele de creare a unor conturi și de autentificare îți dau timp să te răzgândești; (3) ai rămas fără net și nu poți citi online. Pentru astfel de situații, iată o listă cu câteva site-uri de unde poți descărca cărți gratuit și simplu:

  1. Cărți bune gratis – este o platformă care lucrează cu mai multe librării online. Cărțile se pot descărca în format EPUB, MOBI sau PDF. Aici poți găsi autori ca: Anton Holban, Mateiu Caragiale, Mihai Eminescu, I. L. Caragiale, Ioan Slavici, Ion Creangă, Petre Ispirescu, Garabet Ibrăileanu, Max Blecher și alții. Câteva dintre cărțile de aici au fost enumerate și în listele de lecturi obligatorii de la școală.

  2. Editura.Liternet.ro – oferă multe cărți online, care se pot descărca în format PDF. Singura condiție pentru descărcare este acordul tău la termeni și condiții ce țin de repartizarea materialelor de pe pagină.

  3. Archieve.org – aici găsești aproape 1800 de cărți în limba română. Acestea pot fi descărcate în formatele: PDF, EPUB, Kindle, Daisy, DjVu.

  Site-uri de unde poți descărca cărți în limba română, gratuit și fără înregistrare

  4. DigitalArena.ro – are o colecție mare de cărţi disponibile gratuit,‭ din diverse domenii, precum: politologie, știință și tehnologie, spiritualitate, cărți pentru copii, beletristică, filozofie, biografii ș.a. Cărțile se pot descărca în format PDF.‬

  5. Cărți.itarea.org – acoperă o varietate largă de subiecte: programare, psihologie, biografii și memorii, literatură universală, cărți pentru copii, cărți despre origami sau cărți cu rețete culinare. Toate se pot descărca în format PDF.

  6. Cărțiaudio.eu – un site unde poți asculta sau de unde poți descărca câteva povești, romane sau versuri audio. Între autori se numără: Agatha Christie, Oscar Wilde, Frații Grimm, Hector Malot etc.

  În cazul în care nu te deranjează să îți creezi un cont pe un site, mai poți arunca un ochi și pe elefant.ro, scribd.com sau bestseller.md.

  Sursă foto: hbucollegian.com