Simona Halep vs. Serena Williams în sferturi la Indian Wells

În încercarea de a-şi apăra titlul cucerit anul trecut la Indian Wells, Simona Halep o va întâlni în sferturi pe nimeni alta decât Serena Williams, liderul WTA.

Scorul întâlnirilor directe dintre Simona şi Serena este de 6-1 în favoarea americancei, singura victoriei a româncei având loc în urmă cu 2 ani la Turneul Campioanelor. Simona a învins-o atunci în grupe cu un neverosimil 6-0 6-2, pentru ca mai apoi Serena să-şi ia revanşa în finala competiţiei cu un scor aproape simetric, 6-3 6-0.

Cele două jucătoare ar fi trebuit să se întâlnească şi anul trecut la Indian Wells în faza semifinalelor, însă Serena a fost nevoită să se retragă înaintea meciului din cauza unei accidentări.

În drumul ei până în sferturile de finală, Simona le-a învins pe rând pe Vania King (6-1 6-1), Ekaterina Makarova (6-2 6-4) şi Barbara Strycova (6-3 1-0 RET.), în timp ce Serena Williams a trecut de Laura Siegemund (6-2 6-1), Yulia Putintseva (7-6(2) 6-0) şi Kateryna Bondarenko (6-2 6-2).

Meciul va avea loc joi, nu mai devreme de ora 4:00 dimineaţa şi poate fi urmărit pe Dolce Sport 2 şi Dolce Sport 2 HD.

Simona pare să îşi fi recăpătat încrederea în urma antrenamentelor intense din America din ultima perioadă, dar şi datorită lui Daren Cahill, care s-a dovedit în ultimele meciuri de la Indian Wells a fi omul potrivit la locul potrivit.

cahill

Antrenorul australian a avut câteva intervenţii care i-au schimbat jocul Simonei în ultimele două meciuri. Simona l-a chemat pe Cahill pentru a primi câteva sfaturi în primul set al meciului cu Barbora Strycova, când scorul era 3-1 pentru jucătoarea din Cehia. După discuţia cu Cahill, Simona a câştigat şase game-uri la rând!

„Mai ai mult de muncit, aşa că deocamdată încearcă să stai în teren şi, pentru că este un ritm încetinit, va fi mult mai greu să faci asta. Vom repeta ce ai facut, ceva asemănător cu felul în care ai închis celălalt meci, mai multă rotire, cum ai facut în ultimele două puncte din ultimul game. Mai multă rotire pe lovitura de dreapta, ridica mingea mai sus.

Las-o să se apropie de tine ocazional. Foloseşte-ţi picioarele, fii pregătită să munceşti puţin mai mult pentru că suprafaţa de teren este foarte lentă. Dacă ratezi prima servă, fii pregatită să munceşti pentru fiecare punct, foloseşte-ţi picioarele. Dacă trebuie să te aperi, te aperi”, i-a spus Cahill sportivei noastre, citat de Dolce Sport.

Cahill a intervenit providenţial şi la finalul meciului cu Makarova. După ce a aplicat sfaturile australianului, Simona a facut break şi a câştigat partida.

Surse foto: ziuanews.ro, prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here